Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 16 /09:18

Burkina Fase – mūšis dėl banditų užimto viešbučio: žuvo 22 žmonės, 33 sužeisti

Burkina Faso kariuomenė, remiama prancūzų specialiųjų pajėgų, šeštadienio rytą kaunasi su ginkluotais užpuolikais, siejamais su „al Qaeda“, Vagadugu viešbutyje „Splendid“, kuriame žuvo mažiausiai 20 žmonių, 63 išgelbėti, 33 sužeisti.

Praėjus dviem valandoms nuo puolimo pradžios keturių žvaigždučių viešbutyje, pamėgtame JT tarnautojų ir užsieniečių, įnirtingos kautynės tebevyksta viršutiniuose pastato aukštuose.

Patvirtinta 22 žmonių žūtis, bet aukų skaičius didės. Vidaus reikalų ministras Simonas Campaore sakė naujienų agentūrai AFP, kad ugniagesiai restorane priešais viešbutį terasoje rado 10 negyvų žmonių.

Nežinoma, kiek žmonių yra užspeista pačiame viešbutyje.

„Mes net nežinome viso žuvusiųjų skaičiaus. Burkina Faso pajėgos vis dar šukuoja viešbutį“, – sakė S.Campaore.

Pasak jo, nežinoma ir kiek šiame 147 numerių viešbutyje yra užpuolikų.

Atsakomybę dėl išpuolio prisiėmė Islamiškojo Magribo „al Qaeda“ (AQIM) ir pareiškė kad tai yra „kerštas Prancūzijai ir netikintiesiems Vakarams“.

„Puolimas tęsiasi, Burkina Faso pajėgas remia prancūzų specialiosios pajėgos“, – sakė ir komunikacijos ministras Remisas Dandjinou.

Prieš du mėnesius Malio sostinėje Bamake džihadistams užpuolus ištaigingą viešbutį „Radisson Blu“, žuvo 20 žmonių, tarp kurių buvo ir 14 užsieniečių. Atsakomybę tada prisiėmė „al Qaeda“ atšaka, kuri susijusi ir su dabartiniu viešbučio Vagadugu mieste užėmimu.

Prie pagrindinio įėjimo į viešbutį kilo gaisras, iš vidaus sklinda klyksmai,gatvėje dega apie 10 automobilių.

Miesto pagrindinės ligoninės vadovas dar iki kontrpuolimo pradžios patvirtino, kad žuvo mažiausiai 20 žmonių, 15 sužeista.

Užpultas ir priešais viešbutį esantis restoranas, kurio vienas tarnautojų telefonu pranešė, kad yra žuvusiųjų, bet negalėjo nurodyti jų skaičiaus.

Atsakomybę dėl dabartinio išpuolio prisiėmė Islamiškojo Magribo „al Qaeda“ (AQIM) ir pareiškė kad tai yra „kerštas Prancūzijai ir netikintiesiems Vakarams“.

Prancūzijos prezidentas smerkia bailų išpuolį

Prancūzijos prezidentas François Hollande'as pasmerkė „šlykštų ir bailų išpuolį“ Burkina Fase, kur su „al Qaeda“ siejami banditai užpuolė restoraną ir viešbutį, žuvo mažiausiai 20 žmonių.

„Prancūzijos pajėgos remia Burkina Faso pajėgas“, – nurodoma šeštadienį paskelbtame prezidentūros pranešime, kuriame dar priduriama, kad „prezidentas pareiškė visišką savo paramą prezidentui Kabore.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius