-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bushas: galimybė nebekvaršinti galvos valstybės reikalais „išlaisvina“

Tai buvo žeminantis momentas buvusiam Jungtinių Valstijų ginkluotųjų pajėgų vadui: eksprezidentas George' W.Bushas viename iš Dalaso rajonų, kuriame įsikūrė, vedžiojo buvusį pirmąjį Amerikos šunį Barney, kai šis sustojo atlikti gamtinių reikalų kaimynų kieme.
George'as W. Bushas
George'as W. Bushas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ir štai aš, buvęs Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas, stoviu su plastiko maišeliu rankoje, – sakė G.W.Bushas ketvirtadienį per susitikimą su abiturientais Naujojoje Meksikoje. – Gyvenimas grįžta į įprastas vėžes“.

G.W.Bushas, kuriam tai buvo vienas retų viešų pasirodymų nuo sausio, kai baigė savo kadenciją, sakė moksleiviams, kad pasitraukimas iš prezidento posto nuėmė sunkią naštą nuo jo pečių.

„Daugiau nebejaučiu tos didelės atsakomybės, kurią jaučiau būdamas Ovaliajame kabinete. Atvirai, tai išlaisvinantis jausmas“, – sakė jis Artižos vidurinėje mokykloje.

Kaip rašo laikraštis „Roswell Daily Record“, G.W.Bushą šiltai sutiko Naujosios Meksikos pietryčiuose esančio miesto bendruomenė. Buvęs prezidentas atsisakė duoti interviu, o per susitikimą su moksleiviais nebuvo leidžiama filmuoti.

Auditorija ne kartą palydėjo G.W.Busho žodžius audringomis ovacijomis, o jam baigus kalbėti eksprezidentui buvo parodyta skulptūra, vaizduojanti nuo deglo kylantį erelį.

Ji G.W.Bushui bus oficialiai įteikta miesto rotušėje paskutinį gegužės pirmadienį, Jungtinėms Valstijoms minint Atminimo dieną, kai pagerbiami žuvę kariai.

Buvęs prezidentas, pasitelkęs pasakojimą apie vieną Irako karo veteraną, ragino moksleivius tęsti mokslus. Jis papasakojo, kaip aplankė karį iš Oregono Christianą Bagge'ą, kuris mūšyje neteko abiejų kojų.

Atvykęs į Brooke'o armijos medicinos centrą San Antonijuje susitikti su Ch.Bagge, G.W.Bushas šiam kariui pasakė, kad ateis diena, kai jis pakils iš lovos ir galės bėgioti.

Po kurio laiko G.W.Busho patarėjas atėjo į jo kabinetą ir pranešė, kad Ch.Bagge laukia Baltųjų rūmų pietinėje pievelėje ir norėtų su prezidentu pabėgioti.

Eksprezidentas sakė moksleiviams: „Jei Ch.Bagge galėjo padaryti tai, jūs tikrai galite mokytis koledže“.

Pirmąją viešą kalbą po pasitraukimo iš prezidento posto G.W.Bushas sakė Kanadoje kovo mėnesį. Tada jis išreiškė viltį, kad naujojo prezidento Baracko Obamos administracijos darbas bus sėkmingas.

Jis taip pat sakė, jog rašo knygą apie kai kuriuos sunkiausius sprendimus, kuriuos jam teko priimti einant prezidento pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius