Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimasis Tuniso premjeras pristatė savo ministrų kabinetą

Būsimasis Tuniso ministras pirmininkas ketvirtadienį pristatė savo kabineto narius, žlugus kelis mėnesius trukusioms deryboms tarp partijų.
Habibas Jemli
Habibas Jemli / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tunisas

Vyriausybę, kurioje dirbs 28 ministrai, įskaitant keturias moteris, dar turės patvirtinti parlamentas. Dauguma ministrų nežinomi visuomenėje.

„Esu tikras, kad šią vyriausybę patvirtins parlamentas“, – sakė būsimasis premjeras Habibas Jemli, kuriam vyriausybę suformuoti pavedė islamistų įkvėpta partija „Ennahdha“.

Per spalio 6-osios visuotinius rinkimus „Ennahdha“ laimėjo 52 mandatus. Tai yra daugiau nei bet kuri kita partija, bet šių mandatų nepakako suformuoti daugumą 217 vietų parlamente.

Gruodžio 23-ąją, po du mėnesius trukusių sudėtingų derybų, į kurias taip pat buvo įsitraukusios profesinės sąjungos, H.Jemli paskelbė, kad dėl „trinties“ tarp partijų formuos vyriausybę iš nepriklausomų ekspertų.

Jis sakė, kad kai kurios partijos kėlė tam tikras sąlygas dėl prisijungimo prie koalicijos, bet daugiau nedetalizavo.

H.Jemli nuo to laiko pasiūlė septynias skirtingas vyriausybės versijas, kol ketvirtadienį prezidentas Kaisas Saiedas patvirtino galutinį ministrų sąrašą, sakoma prezidentūros pranešime.

K.Saiedas, konservatyvių pažiūrų teisės profesorius, neturintis jokios ankstesnės politinės patirties, buvo išrinktas į prezidento postą per spalio 13 dieną vykusį balsavimo antrąjį turą.

Tarp naujosios vyriausybės narių minimas buvęs kasacinio teismo pirmininkas Hedi Guediri, vadovausiantis Teisingumo ministerijai, ir turizmo ministro postą išsaugojęs Rene Trabelsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius