-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsimoji TMO vadovė smerkia tendenciją demonizuoti migrantus siekiant politinės naudos

Naujoji Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) vadovė pasmerkė tendenciją demonizuoti pažeidžiamus migrantus siekiant politinės naudos ir sakė sieksianti, kad šis požiūris pasikeistų.
Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) vadovė Amy Pope
Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) vadovė Amy Pope / „AFP“/„Scanpix“

Praėjusį mėnesį Amy Pope tapo pirmąja moterimi, išrinkta vadovauti TMO. Anksčiau šią savaitę duodama interviu naujienų agentūrai AFP ji sakė, kad kai kurios šalys ir grupės naudoja migrantus kaip ginklą, siekdamos užsitikrinti politinių taškų.

Kai kurios Europos šalys sulaukia kritikos dėl šiurkštaus ir galimai neteisėto elgesio su migrantais. Tarp šių valstybių yra Jungtinė Karalystė, planuojanti siųsti prieglobsčio prašytojus į Ruandą, ir Graikija, kur praėjusį mėnesį buvo išplatintas vaizdo įrašas, kaip jėga išvaromi jūra keliaujantys migrantai.

Šią savaitę grupė migrantų, įskaitant moteris ir vaikus, įstrigo Lenkijos pasienyje su Baltarusija, o pasieniečiai buvo apkaltinti tuo, kad neleido jiems siekti prieglobsčio.

„Per pastaruosius kelerius metus visi matėme, kaip žmonės, atsidūrę pačioje beviltiškiausioje padėtyje, verčiami ginklais, o jų pažeidžiamumas panaudojamas kaip būdas kurstyti tai, kas dažnai būna politinis konfliktas“, – sakė A.Pope.

„Kaip taktika, man tai kelia didžiulį nerimą, nes, visų pirma, tai yra nežmogiška, ir manau, kad galiausiai tai niekam nepadeda pasiekti geresnių rezultatų“, – pabrėžė ji.

49-erių A.Pope šių metų spalį turėtų perimti vadovavimą TMO. Jos teigimu, dabar svarbu užtikrinti, kad migrantams būtų suteikta galimybė prašyti prieglobsčio ir apsaugos ir kad su jais būtų elgiamasi sąžiningai, o ne kaip su įrankiais siekiant politinių tikslų.

Kai praėjusį mėnesį dabartinė TMO direktoriaus pavaduotoja laimėjo konkursą dėl vadovavimo organizacijai, ji pažadėjo kurti pozityvesnį požiūrį į migraciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius