TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Butas prabangiame Paryžiaus rajone“: V.Putino atstovas spaudai kalba apie skurdų dukters gyvenimą Prancūzijoje

Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad jo dukra Jelizaveta Paryžiuje gyveno „labai skurdžiai“, „spartietiškomis sąlygomis“. Dar 2017 m. Aleksejus Navalnas atskleidė, kad D.Peskovo dukrai priklausė 25 proc. bendrovės, kuriai priklausė butas prabangiame Paryžiaus rajone.

„Jai [Jelizavetai Peskovai] teko labai sunkus gyvenimas, sunkūs mokslai. Ji studijavo ne tik Rusijoje, bet ir Prancūzijoje, ir ten visada gyveno labai skurdžiai, labai spartietiškomis sąlygomis. Tiesą sakant, gyvenimas nebuvo šviesus. Ir jai teko įveikti labai daug sunkumų, ji ilgai ieškojo savęs. Ačiū Dievui, kad dabar viskas susitvarkė ir viskas yra normalu“, – studentų kanalui MGIMO360 TV sakė V.Putino atstovas spaudai.

Pasak D.Peskovo, jo dukra dabar tapo „tikra karjeriste“.

„Scanpix“/AP nuotr./Jelizaveta Peskova
„Scanpix“/AP nuotr./Jelizaveta Peskova

Kaip skelbia nepriklausomas portalas „Agenstvo“, 2017 m. Aleksejus Navalnas atskleidė, kad Prancūzijos juridinis asmuo „Sirius“ (tuo metu 25 proc. akcijų priklausė J.Peskovai ir 75 proc. jos motinai Jekaterinai Solocinskajai) 2016 m. Paryžiuje nusipirko 180 kv. m butą. Bute yra prieškambaris, svetainė, keturi miegamieji, trys vonios kambariai, skalbykla ir balkonas.

VIDEO: V.Putino atstovas spaudai kalba apie skurdų dukters gyvenimą Prancūzijoje

Kaip rašė A.Navalnas, šis butas yra „viename brangiausių Paryžiaus rajonų“, už kelių kilometrų nuo Eifelio bokšto. Jo vertė, remiantis politiko paviešintais dokumentais, buvo 1,77 mln. eurų – tuo metu 125 mln. rublių, o dabar – apie 171 mln. rublių.

A.Navalnas pranešė, kad 1,3 mln. eurų už butą buvo sumokėta iš karto, o likusiems 470 tūkst. eurų buvo paimta paskola VTB banko Prancūzijos filiale su 2,7 proc. metinių palūkanų norma. Pasak A.Navalno, buvusi D.Peskovo šeima pagal savo deklaruotas pajamas neturėjo pinigų nekilnojamajam turtui įsigyti. Iš to jis padarė išvadą, kad pinigai buvo gauti korupciniu būdu.

D.Peskovas į šį tyrimą reagavo taip: „Teigiama, kad nusipirkau butą Paryžiuje, tai netiesa, tai neatitinka tikrovės. Tai yra šmeižtas. Todėl čia nėra ką komentuoti.“

J.Peskova, kaip pati sako, Paryžiuje gyveno nuo 2010 m. 2019 m. ji grįžo į Rusiją ir įstojo į Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto magistrantūros programą. Šiuo metu jai yra 25 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius