Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs CŽV agentas šnipinėjo Rusijos naudai netgi būdamas kalėjime

Buvęs Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) agentas, kuris buvo nuteistas už šnipinėjimą Rusijos naudai, buvo apkaltintas toliau šnipinėjęs Maskvai netgi būdamas kalėjime, padedamas savo sūnaus, penktadienį pranešė JAV Teisingumo departamentas.
Šnipas
Šnipas / Photos.com

Departamento pranešime nurodoma, kad 58 metų Haroldas Jamesas Nicholsonas, kuris 1997 metais už šnipinėjimą buvo nuteistas kalėti 23 metus, taip pat jo 24 metų sūnus Nathanielis Nicholsonas kaltinami buvę užsienio vyriausybės agentais.

Abiem vyrams gresia iki 15 metų įkalinimas už šnipinėjimą, taip pat iki 20 metų kalėjimo už pinigų 20 plovimą.

„Kaltinamajame akte taip pat prašoma konfiskuoti lėšas, kurias Nathanieliui J.Nicholsonui pervedė Rusijos Federacija. Kaltinime nurodoma, jog (šie pinigai) galėjo būti atlygis už jo tėvo ankstesnę šnipinėjimo veiklą“, – nurodė Teisingumo departamentas.

Nauji kaltinimai minėtiems asmenims pateikti dėl jų veiklos 2006-2008 metais. Tėvui ir sūnui kaltinimus pateikė JAV magistrato teismo teisėja Janice M.Stewart, sakoma pranešime.

„Ši byla stulbinama“, – sakė Federalinio tyrimų biuro (FTB) Oregono padaliniui vadovaujantis specialusis agentas Davidas Ianas Milleris.

„Už šnipinėjimą nuteistam Haroldui Jamesui Nicholsonui buvo leista atlikti bausmę Oregono federaliniame kalėjime, kad jis galėtų būti netoli savo šeimos. Jis nesigailėdamas pasinaudojo šeimos artumu ir toliau palaikė ryšius su užsienio šalimi, nors anksčiau buvo nuteistas už šnipinėjimą jos labui“, – aiškino FTB pareigūnas.

Nacionalinio saugumo generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas einantis Matthew Olsenas sakė, kad „šiandien pateiktuose kaltinimuose pažymima, jog įkalintas šnipas užverbavo savo 24 metų sūnų ir nurodė jam įvairiose pasaulio vietose surinkti ankstesnes skolas už šnipinėjimą, taip pat perduoti informaciją užsienio agentams“.

„Šie kaltinimai pabrėžia užsienio žvalgybos tarnybų tebekeliamą pavojų ir turėtų pasiųsti aiškią žinią kitiems, kurie mėgintų parduoti savo šalį už pinigus“, – sakė M.Olsenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius