Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Didžiosios Britanijos politikas Pattenas vadovaus Vatikano žiniasklaidos pertvarkai

Buvęs Honkongo gubernatorius Chrisas Pattenas vadovaus komitetui, patariančiam popiežiui Pranciškui dėl Šventojo Sosto žiniasklaidos strategijos pertvarkos ir modernizavimo, trečiadienį pranešė Vatikanas.
Vatikane – Velykų mišios
Vatikane – Velykų mišios / AFP/„Scanpix“ nuotr.

70-metis Ch.Pattenas, vienas iš labiausiai patyrusių Britanijos politikų, pirmininkaus 11 narių komitetui, kurį sudarys šeši tarptautiniai ekspertai ir penki Vatikano pareigūnai.

Ši darbo grupė iki ateinančių metų pabaigos pateiks pasiūlymų, kaip Vatikanas galėtų modernizuoti savo ryšius su visuomene, pagerinti komunikaciją tarp savo padalinių ir sutaupyti išlaidų, sakoma pranešime.

Vatikanas, jau turintis kelis tinklalapius ir paskyras socialiniame tinkle „Twitter“, įskaitant priklausančią popiežiui Pranciškui, ketina labiau naudoti skaitmenines žiniasklaidos priemones, kad pasiektų platesnę ir jaunesnę auditoriją, nurodė Šventasis Sostas.

Darbo grupė iki ateinančių metų pabaigos pateiks pasiūlymų, kaip Vatikanas galėtų modernizuoti savo ryšius su visuomene.

Ch.Pattenas, buvęs Konservatorių partijos pirmininkas, tapo paskutiniuoju Didžiosios Britanijos gubernatoriumi Honkonge, taip pat dirbo Europos Sąjungos išorės reikalų komisaru.

Būdamas katalikas, jis taip pat buvo įpareigotas Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovauti pasiruošimams prieš ankstesnio pontifiko Benedikto XVI vizitą šioje šalyje 2010 metais.

Pastaruoju metu jis vadovavo organizacijai, prižiūrinčiai nacionalinį transliuotoją BBC. Treji Ch.Patteno darbo šiame poste metai buvo itin neramūs, nes transliuotoją supurtė virtinė skandalų. Jis atsistatydino gegužę po širdies operacijos, sakydamas, kad turi sumažinti savo darbo krūvį.

Kartu su juo naujoje darbo grupėje dirbs ekspertai iš JAV, Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos ir Singapūro.

Praeitais metais Vatikanas paprašė tarptautinę konsultacinę bendrovę „McKinsey“ parengti ataskaitą, kaip būtų galima pagerinti Vatikano ryšių sektorių. Naujasis komitetas peržiūrės tą dokumentą, nurodė Vatikanas.

Vatikanas turi šešis atskirus komunikacijų departamentus: spaudos tarnybą, televiziją, radiją, laikraštį, interneto biurą ir ryšių tarybą, užsiimančią strategijos tyrimais bei formuojančią politiką.

Apžvalgininkai pastebi, kad tie padaliniai tarpusavyje nepalaiko ryšių ir nebendradarbiauja, o kai kada netgi atrodo besivaržantys. Anksčiau pasitaikydavo atvejų, kad kuris nors departamentas paskelbdavo svarbią informaciją, neperspėjęs kitų.

Vatikanas turi šešis atskirus komunikacijų departamentus: spaudos tarnybą, televiziją, radiją, laikraštį, interneto biurą ir ryšių tarybą, užsiimančią strategijos tyrimais bei formuojančią politiką.

Vatikano dienraštis „L'Osservatore Romano“ leidžiamas jau 150 metų, o jo redaktoriai stengiasi modernizuoti šį leidinį bei atitolti nuo pilko ir senamadiško įvaizdžio.

Vatikano radijas, transliuojantis 40 kalbų, sunaudoja didelę dalį Vatikano biudžeto, o kai kurie pareigūnai kėlė klausimą, ar tokia didelė struktūra yra reikalinga interneto amžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius