-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs EK pirmininkas J.M.Barroso kaltinamas sulaužęs pažadą dėl lobistinės veiklos

Aktyvistai antradienį apkaltino buvusį Europos Komisijos pirmininką Jose Manuelį Barroso sulaužius pažadą neužsiimti lobistine veikla ir nesiekti paveikti Europos Sąjungos savo dabartinio darbdavio banko „Goldman Sachs“ naudai.
Europos Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso
Jose Manuelis Barroso / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nevyriausybinių organizacijų koalicija apkaltino buvusi Portugalijos premjerą pernai spalio 25 d. viename viešbutyje susitikus su dabartinės Komisijos vicepirmininku Suomijos atstovu Jyrki Katainenu.

„Ši informacija patvirtina, kad J.M.Barroso nesilaikė savo pažado neužsiimti lobistine veikla „Goldman Sachs“ naudai“, – nevyriausybinių organizacijų koalicija „Alter-EU“, besispecializuojanti kovos su korupcija srityje, atvirame laiške pranešė Komisijos generaliniam sekretoriui Alexanderis Italianeris.

J.Katainenas laiške aktyvistams patvirtino, kad susitikimas tikrai buvo, tačiau jo metu buvo daugiausiai kalbėta „gynybos ir prekybos klausimais“.

„Praėjus 24-oms valandoms po susitikimo vicepirmininkas J.Katainenas apie šį susitikimą pranešė ES skaidrumo registre pagal galiojančią procedūrą“, – pranešė Komisijos atstovas Margaritis Schinas, pridūręs, kad Komijos vicepirmininkas „skrupulingai laikosi galiojančių teisinių reikalavimų“.

J.M.Barroso JAV investicijų banke pradėjo dirbti 2016 metais, po to, kai dešimt metų – nuo 2004 iki 2014 metų vadovavo Europos Komisijai. Tai sukėlė didžiulį pasipiktinimą žiniasklaidoje, o tuometinis Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad tai buvo „nepriimtina“.

Tačiau po atlikto ES etikos komiteto tyrimo buvo nustatyta, kad J.M.Barroso nepažeidė etikos taisyklių, nes palaukė privalomų 18 mėnesių ir tuomet įsidarbino. Tuomet J.M.Barroso sakė, kad „nebuvau pasamdytas užsiimti lobistine veikla „Goldman Sachs“ naudai ir neketinu to daryti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius