Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Estijos prezidentas T.H.Ilvesas turi grąžinti 90 proc. dotacijų, suteiktų jo verslo projektui

Buvusio Estijos prezidento Toomaso Hendriko Ilveso bendrovė „Ermamaa“ Verslo plėtros fondui (EAS) turi grąžinti 90 proc. dotacijos, gautos Ermos kaimo turizmo sodybos statybai, o pats EAS apsiriko, kai pareikalavo sugrąžinti tik 10 proc. sumos, paskelbė auditą atlikusi Finansų ministerija.
Toomas Hendrikas Ilvesas
Toomas Hendrikas Ilvesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be to, auditas nustatė, kad valstybė privalo paskelbti 90 proc. minėtai firmai išmokėtos dotacijos neatitinkančiais kriterijų ir inicijuoti sumos grąžinimo Europos Komisijai procedūrą. Auditoriai taip pat rekomenduoja EAS persvarstyti 2012 metais priimtą sprendimą pareikalauti iš „Ermamaa“ sugrąžinti tik 10 proc. dotacijos ir dabar pareikalauti sugrąžinti daug didesnę sumą.

Finansų ministerijos vertinimu, EAS klaidingai pasinaudojo pagrindu reikalavimui grąžinti dotaciją. EAS nusprendė pareikalauti grąžinti tik 10 proc. dotacijos, tai yra, 19 039 eurų, jeigu „Ermamaa“ toliau neteiks viešbučio paslaugų, ir pareiškė, jog neįmanoma išmatuoti „Ermamaa“ reikalavimų nevykdymo.

Tačiau Finansų ministerija mano, kad šis teiginys yra klaidingas.

Auditorių išvadose sakoma, kad „Ermamaa“ nebevykdys dalies paramą gavusiam projektui iškeltų pirminių uždavinių – bendrovė neteiks valstybės svečių apgyvendinimo paslaugos. Kadangi svečių apgyvendinimu turės pasirūpinti valstybė, bendrovei skirta parama praranda prasmę.

„Ermamaa“ iš pradžių priklausę H.T.Ilveso žmonai Evelin Ilves, su kuria jis išsiskyrė praeitais metais. Ji 2006 metais įkūrė kaimo turizmo kompleksą Ermos kaime esančioje H.T.Ilveso šeimos sodybą ir gavo šiam projektui valstybės ir Europos Sąjungos paramą – daugiau kaip 190 tūkst. eurų.

2014 metais „Ermamaa“ vieninteliu savininku tapo T.H.Ilvesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius