Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs generolas: Rusija reaguotų, jei JAV pradėtų didinti branduolinį potencialą

Rusija imsis atsakomųjų priemonių, jeigu Jungtinės Valstijos pradės didinti savo karines pajėgas, penktadienį pareiškė buvęs oro pajėgų generalinio štabo viršininkas generolas Jurijus Balujevskis.
Sovietinės hidrogeninės bombos maketas
Sovietinės hidrogeninės bombos maketas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes ieškosime asimetriško atsako, taip pat ir branduolinių pajėgų srityje“, – pareiškė jis.

Taip J.Balujevskis atsakė į JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimą, kad jo netenkina SPG-3 (Strateginės puolamosios ginkluotės mažinimo sutartis) ir todėl ketina didinti šalies branduolinį potencialą.

Pasak J.Balujevskio, JAV karinis biudžetas viršija Rusijos išlaidas gynybai, tačiau Rusija turės tiek branduolinių galvučių, kiek jų reikės saugumo užtikrinimui.

„Savo laiku buvau susitikę su McNamara (nuo 1961 iki 1968 metų buvusiu JAV gynybos sekretoriumi Robertu McNamara, – red.). Jis man pasakė vieną man įsiminusią frazę: šiandien man, Amerikos mokesčių mokėtojui, net vieno jūsų bloko, vienos kovinės galvutės nukritimo grėsmė verčia susimąstyti, ar savo vietoje yra JAV prezidentas“, – sakė J.Balujevskis.

Tuo metu Maskvos Carnegie centro mokslo tarybos narys Aleksejus Malašenka naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį sakė, kad D.Trumpo pareiškimai apie branduolinį ginklą „daugiau skirti vidaus publikai“.

„Klausimas, kaip Trumpo pareiškimai bus realizuojami praktikoje. Mums nemaloniausia yra tai, kad negalime jo prognozuoti, – sakė A.Malašenka. – Rusijos ir JAV dialogas, taip pat ir branduoliniu klausimu, yra daugiau nei tikėtinas. Jis ir įvyks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius