Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Ispanijos karalius švęsdamas savo 80-metį po pertraukos pasirodys viešumoje

Buvęs Ispanijos karalius Juanas Carlosas, kuriam penktadienį sukanka 80 metų, savaitgalį pasirodys su savo sūnumi karaliumi Felipe VI viename viešame renginyje.
Ispanijos karalius Juanas Carlosas su sūnumi Felipe (2005 m.)
Ispanijos karalius Juanas Carlosas su sūnumi Felipe (2005 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pastaruoju metu Juanas Carlosas skundėsi esąs paliktas nuošalėje.

Karališkosios šeimos vienybę Ispanija demonstruoja sunkiu šaliai metu, po turtingojo Katalonijos regiono bandymo atsiskirti nuo likusios šalies dalies ir paskelbti nepriklausomybę, kuriai pritaria 47 procentai to krašto rinkėjų.

Juanas Carlosas, pelnęs visuotinę pagarbą už tai, kad suvaidino lemiamą vaidmenį Ispanijai pereinant prie demokratijos 1975 metais mirus generolui Francisco Franco, sekmadienį dalyvaus karinėje ceremonijoje Madride. Jį lydės dabartinis karalius Felipe, kuriam Juanas Carlosas užleido sostą 2014 metais, po kelių skandalų karališkuose rūmuose.

„Tėvas ir sūnus jau septynis mėnesius kartu nedalyvavo jokiame instituciniame renginyje“, – sakė knygos apie Juano Carloso paskutinius valdymo metus autorė Ana Romero.

Dėl savo derybinių įgūdžių, politinio įžvalgumo ir vaidmens sužlugdant 1981 metų valstybės perversmą daugelio šlovintas Juanas Carlosas visuomenės nemalonės susilaukė šalį ištikus ekonominei krizei.

A.Romero: „Tėvas ir sūnus jau septynis mėnesius kartu nedalyvavo jokiame instituciniame renginyje.“

2012 metais daugelis ispanų pasipiktino sužinoję, kad karalius buvo išvykęs į prabangią dramblių medžioklę Botsvanoje. Anot jų, tai nepriimtina ekstravagancija recesijos metu.

Išvyka į Botsvaną, į viešumą iškilusi tik todėl, kad karalius jos metu susilaužė dešinįjį klubą ir buvo parskraidintas į tėvynę operuoti, pakirto ankstesnius jo pareiškimus, kad jis nebegali miegoti galvodamas apie darbo neturintį jaunimą.

Tarp didžiausią žalą jam padariusių skandalų buvo 2011 metais pradėtas korupcijos tyrimas dėl jo jauniausios dukters Cristinos vyro, buvusio olimpiečio rankininko Inaki Urdangarino.

Sostą perėmęs 49 metų Felipe VI mėgina taisyti monarchijos įvaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius