-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Izraelio ministras jau atlieka bausmę dėl sukčiavimo

Buvęs Izraelio ministras sekmadienį pradėjo atlikti 15 mėnesių laisvės atėmimo bausmę dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu, pranešė šaltiniai teismų sistemoje. 2009-2013 metais turizmo ministro pareigas ėjęs Stasas Misežnikovas spalį buvo nuteistas kalėti už tai, kad vienam studentų festivaliui skyrė vieno milijoną šekelių (280 tūkst. JAV dolerių) vertės finansinę paramą ir užtikrino darbą renginio metu moteriai, su kuria turėjo intymių santykių.
Antrankiai
Antrankiai / Vida Press nuotr.

S.Misežnikovas atlikti bausmę pradeda tuo metu, kai auga visuomenės spaudimas imtis teisinių veiksmų prieš „korumpuotus“ pareigūnus. Ir paties premjero Benjamino Netanyahu atžvilgiu atliekami du atskiri tyrimai dėl korupcijos.

S.Misežnikovas yra ultanacionalisto gynybos ministro Avigdoro Liebermano partijos „Yisrael Beitenu“ narys.

Rugpjūtį šios partijos generalinė sekretorė Faina Kirshenbaum, 2013-2015 metais ėjusi vidaus reikalų viceministrės pareigas, buvo apkaltinta korupcija, piktnaudžiavimu pasitikėjimu, sukčiavimu ir pinigų plovimu..

Šeštadienį tūkstančiai izraeliečių jau trečią savaitę Tel Avive protestavo ir reikalavo imtis teisinių veiksmų prieš „korumpuotus“ žmonės vyriausybėje ir reikalavo jų atsistatydinimo. Demonstracija surengta praėjus dienai po to, kai premjeras jau septintą kartą nuo sausio 2 d. buvo apklaustas atliekant tyrimą dėl korupcijos. Vienas tyrimas yra susijęs su nelegaliomis dovanomis, kurių premjeras gavo iš tokių turtingų žmonių kaip australų milijardierius Jamesas Packeris bei Holivudo prodiuseris Arnonas Milchanas

O antrasis tyrimas yra susijęs su policijos įtarimais, jog premjeras sieks slapto susitarimo su „Yediot Aharonot“ laikraščio leidėjais dėl teigiamos informacijos apie jį skleidimo.

Izraelio premjeras kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius