-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje: „Neturėtumėte stebėtis, jei Rusija pasikėsintų į Baltijos šalis“

Duodamas interviu leidiniui „Vice News“ buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje Johnas Herbstas pareiškė, kad neturėtume stebėtis, jei Rusija pasikėsintų į Baltijos šalis.
Putino vizitas Milano „EXPO 2015“ parodoje
Putino vizitas Milano „EXPO 2015“ parodoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paklaustas, ar buvusioms Sovietų Sąjungos valstybėms šiuo metu gresia Rusijos agresija, J.Herbstas teigė nežinantis.

„Vis dėlto juk tiesa, kad niekas nesitikėjo, jog V.Putinas įžengs į Rytų Ukrainą“, – teigė jis. Pasak jo, daugelis ekspertų šiuo klausimu sako netikintys, kad V.Putinas judės toliau.

„Bet jeigu atsižvelgtume į tai, ką V.Putinas ir kiti aukšto rango Rusijos pareigūnai yra pasakę, tuomet neturėtumėte stebėtis, jei Rusija pasikėsintų į Baltijos šalis arba Kazachstaną, Moldovą ar Gruziją“, – pareiškė buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje.

Pasak jo, Rusijos pusė ne kartą kalbėjo apie poreikį pakeisti po Šaltojo karo nusistovėjusią pasaulio tvarką. Taip pat buvo svaičiojama ne tik apie teisę ginti etninius rusus, tačiau ir rusakalbius, nepriklausomai nuo to, kur šie begyventų.

„Mes žinome, kad daugybė rusakalbių gyvena tiek Estijoje, tiek Latvijoje. 6,6 proc. Lietuvos – etniniai rusai“, – atkreipė dėmesį jis.

Buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje sakė nenorintis pasakyti, kad Rusija įžengs į Estiją: „Tačiau aš nenustebčiau, jeigu taip nutiktų. Ir nė vieno tai neturėtų nustebinti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius