Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs JAV prezidentas George'as H.W.Bushas paguldytas į ligoninę

Buvęs JAV prezidentas George'as H.W.Bushas, kuriam dabar jau 90 metų, dėl kvėpavimo sutrikimų buvo paguldytas į vieną ligoninę Teksase, antradienį pranešė šeimos atstovas.
George'as Bushas vyresnysis (dešinėje) žiūri kaip jo sūnus George'as Bushas meta beisbolo kamuolį.
George'as Bushas vyresnysis (dešinėje) žiūri kaip jo sūnus George'as Bushas meta beisbolo kamuolį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs JAV prezidentas George'as H.W.Bushas, kuriam dabar jau 90 metų, dėl kvėpavimo sutrikimų buvo paguldytas į vieną ligoninę Teksase, antradienį pranešė šeimos atstovas.

„Prezidentas Bushas buvo išvežtas greitosios pagalbos automobiliu į Hjustono metodistų ligoninę dėl visa pikta, kai šį vakarą jam tapo sunku kvėpuoti, – sakė jo atstovas Jimas McGrathas. – Buvęs prezidentas, kuriam 90 metų, bus paliktas (ligoninėje) ir stebimas – taip pat dėl visa pikta.“

Masačusetse senatoriaus šeimoje gimęs respublikonas George'as H.W.Bushas prezidento pareigas ėjo vieną kadenciją 1989-1993 metais.

1992-aisiais per rinkimus jį įveikė demokratas Billas Clintonas, tačiau po aštuonerių metų šalies vairas atiteko George'o H.W.Busho sūnui George'ui W. Bushui, kuris yra vyriausias iš šešių atžalų toje šeimoje.

G.W.Busho jaunesnis brolis Jebas Bushas šį mėnesį užsiminė sieksiantis tapti respublikonų kandidatu per 2016 metų prezidento rinkimus, pareiškęs, kad kloja pamatus rinkimų kampanijai.

61 metų buvęs Floridos gubernatorius sakė „nusprendęs aktyviai tirti galimybes kandidatuoti“ ir tapo pirmuoju rimtu respublikonų veikėju, paskelbusiu apie savo ambicijas tapti Baltųjų rūmų šeimininku.

Dar neprasidėjus partijų pirminių rinkimų kampanijai jau vyksta žvalgytuvės, ieškant patikimo respublikonų kandidato, kuris galėtų mesti iššūkį numanomai demokratų vėliavnešei Hillary Clinton per rinkimus, kuriuose spręsis, kas pakeis dabartinį prezidentą Baracką Obamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius