Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs JAV prezidentas George'as W.Bushas nebris į respublikonų rinkimų kampanijos „liūną“

Buvęs JAV prezidentas George'as W.Bushas nusprendė „nebristi į liūną“ kovoje tarp respublikonų, besivaržančių dėl partijos kandidato į prezidentus posto, tačiau palaikys nugalėtoją, ketvirtadienį sakė vienas informuotas šaltinis.
Busho reakcija
Busho reakcija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jis nusprendė „nebristi į liūną“, – sakė šaltinis, susipažinęs su buvusio prezidento respublikono nuomone, tačiau nepanoręs viešinti savo vardo.

„Jis, be abejo, palaikys (Respublikonų) partijos kandidatą, tačiau jam išties nerūpi (daryti įtaką) savo (politiniu) svoriu. Jam patinka stebėti politiką, tačiau jis nemano, jog reikia „reikšti nuomonę, agituoti“. Jis taip nesielgia“, – šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Prieš trejus metu G.W.Bushas perdavė Baltųjų rūmų raktus prezidentui Barackui Obamai po dviejų kadencijų šalies vadovo poste, tačiau pabrėžtinai nesikišo į respublikonų tarpusavio kovas dėl to, kuriam iš jų bus suteikta teisė mesti iššūkį demokratui B.Obamai ateinantį lapkritį.

G.W.Busho tėvas buvęs prezidentas George'as H.W.Bushas gyrė buvusį Masačusetso gubernatorių Mittą Romney, o jo įpėdinis demokratas Billas Clintonas yra viešai pasisakęs už B.Obamos perrinkimą.

Buvęs prezidentas demokratas Jimmy Carteris išreiškė viltį, kad M.Romney bus išrinktas respublikonų kandidatu, tačiau tik todėl, kad yra įsitikinęs, jog milijonierius rizikos investicijų magnatas galiausiai pralaimėtų B.Obamai.

Respublikonų kandidatai pastaraisiais metais skelbėsi konservatyviojo prezidento Ronaldo Reagano politiniais įpėdiniais arba lygiavosi į kitus lyderius, tokius kaip Didžiosios Britanijos buvusi premjerė Margaret Thatcher, žinoma kaip „Geležinė ledi“.

Tačiau G.W.Bushas, kuris kadenciją baigė būdamas itin nepopuliarus dėl prasidėjusios didžiausios ekonomikos krizės po praeito amžiaus 4-o dešimtmečio Didžiosios depresijos, respublikonų kandidatų buvo retai minimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius