-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvęs kandidatas į JAV prezidento postą M.Romney: „D.Trumpas yra apgavikas ir sukčius“

Buvęs respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą Mittas Romney, rinkimų tiesėje pralaimėjęs tik demokratui Barackui Obamai, ruošiasi pradėti agresyvią kampaniją prieš dabartinį respublikonų pirminių rinkimų lyderį Donaldą Trumpą.
Mittas Romney
Mittas Romney / „Scanpix“ nuotr.

Jutos valstijos Hinklio instituto politikos forume ketvirtadienį kalbą sakysiantis M.Romney pareiškė, kad D.Trumpo išrinkimas būtų „grėsmė Amerikos ateičiai“.

Arogantiškais pasisakymais pagarsėjusį D.Trumpą respublikonas pavadino „sukčiumi ir apgaviku“. M.Romney kalba jau lyginama su Ronaldo Reagano pasisakymu, kuriame jis paragino respublikonus rinktis partijos ateitį.

Pasak buvusio kandidato į JAV prezidento postą, teroro ataka San Bernardine, Kinijos konkurencija, Šiaurės Korėjos branduoliniai bandymai rodo, kad gyvename pavojingu metu ir Amerika privalo atlikti teisingus pasirinkimus.

„Donaldas Trumpas teigė, kad jis žavisi Vladimiru Putinu, o George'ą W.Bushą vadina melagiu. Tai puikus pavyzdys, kaip blogis bando apsimesti gėriu“, – iš anksto paviešintoje kalboje teigė M.Romney.

Tiesa, M.Romney neketina paremti vieno kandidato ir teigia, kad tiek Tedas Cruzas, tiek Marco Rubio, tiek Johnas Kasichas atstovauja platesniam problemų laukui ir pateikia rimtus politinius sprendimus.

„JAV prezidentas turės jausti atsakomybę, būti pavyzdžiu mūsų vaikams ir anūkams“, – pabrėžė M.Romney.

Antradienį kai kurie respublikonų partijos finansiniai donorai jau apsvarstė galimybę pradėti aktyvią kritikos kampaniją D.Trumpo atžvilgiu, taip mėgindami sulaikyti reitingų viršūnėje netikėtai atsidūrusį ekscentrišką statybų verslo magnatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius