Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Kazachstano prezidento žentas pripažintas kaltu dėl opozicijos politiko nužudymo

Kazachstano teismas pirmadienį pripažino buvusį prezidento žentą Rachatą Alijevą ir buvusį Nacionalinio saugumo komiteto (NSK) vadovą Alnurą Musajevą kaltais dėl opozicijos politiko Altynbeko Sarsenbajevo bei jo padėjėjų nužudymo organizavimo.
Temos: 1 Kazachstanas

„Teismui pasirodė būtina priimti atskirą nutarimą ir informuoti Generalinę prokuratūrą, kad teismo tyrimas nustatė Rachato Alijevo ir Alnuro Musajevo dalyvavimą šiame nusikaltime“, – nurodė teisėjas Askarbekas Baimetovas, skaitydamas nuosprendį kitam kaltinamajam šioje byloje – Jeržanui Utembajevui

Kazachų politiko A.Sarsenbajevo, jo vairuotojo ir asmens sargybinio lavonai buvo rasti 2006 metų vasario 13 dieną netoli Almatos.

Dėl minimo nusikaltimo 2006-aisiais buvo nuteisti devyni žmonės, jiems buvo skirtos įvairios trukmės kalėjimo bausmės. Išpuolio vykdytojui Rustamui Ibragimovui skirtas įkalinimas iki gyvos galvos.

Nusikaltimo užsakovu pripažintas buvęs Kazachstano Senato (aukštųjų parlamento rūmų) administracijos vadovas J.Utembajevas.

Kazachstano Generalinė prokuratūra 2013 metų gruodžio pabaigoje paskelbė, kad nusikaltimo vykdytojas R.Ibragimovas davė naujus parodymus, pasak kurių, A.Sarsenbajevo nužudymą užsakė ne J.Utembajevas, o buvęs Kazachstano pasiuntinys Austrijoje R.Alijevas ir buvęs NSK vadovas A.Musajevas.

Dėl paaiškėjusių naujų aplinkybių J.Utembajevo byla buvo peržiūrėta.

A.Musajevo, kuris NSK pirmininko poste dirbo 1997 ir 1999 metais, paieška buvo paskelbta 2007-aisiais. 2008 metais jis buvo nuteistas už akių kartu su R.Alijevu dėl organizuotos nusikalstamos grupuotės įkūrimo, sąmokslo įvykdyti perversmą ir šnipinėjimo.

R.Alijevas, kuris dirbo Kazachstano ambasadoriumi Austrijoje iki 2007 metų, yra buvęs prezidento Nursultano Nazarbajevo žentas. 2008 metais Kazachstanas jį nuteisė kalėti 40 metų už sunkius nusikaltimus, įskaitant valstybės išdavystę ir sąmokslą įvykdyti perversmą. Nuosprendžiai buvo paskelbti nedalyvaujant kaltinamiesiems.

R.Alijevas nuo 2007 metų slapstosi užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius