Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Latvijos prezidentas Valdis Zatleras paskelbė kursiąs Reformų partiją

Buvęs Latvijos prezidentas Valdis Zatleras šeštadienį oficialiai paskelbė apie Reformų partijos kūrimą.
Valdis Zatleras
Valdis Zatleras / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Latvija

Žurnalistams jis pasakė, kad naujoji politinė jėga yra atvira visiems ir kad steigiamasis partijos suvažiavimas šaukiamas liepos 23 dieną – tą pačią dieną vyks referendumas dėl Seimo paleidimo.

V.Zatleras neištarė naujosios partijos branduolį sudarysiančių asmenų pavardžių. Jis tik pažymėjo, jog joje bus daug profesionalų, dirbančių pagal darbo sutartis. Pavardės bus paskelbtos steigiamojo suvažiavimo metu.

„Per 20 nepriklausomybės metų mes neišmokome gerai valdyti savo valstybę, sukurti efektyvų ir sąžiningą valdymą, laikyti ją sava ir kartu protingai veikti. Už tai mes mokame kaimų tuštėjimu, žmonių išvažiavimu, atsilikimu nuo kaimynių, korupcija ir susvetimėjimu savo valstybei“, – sakoma būsimos partijos manifeste.

„Liaudies kantrybė ir krizės pamokos suteikė mums unikalią galimybę – pagaliau įgyvendinti būtinas ir protingas reformas iki galo, nesavanaudiškai formuoti valstybę tokią, kad mes ir mūsų vaikai norėtų joje gyventi, mokytis ir dirbti“, – pažymima manifeste.

Partijos tinklalapyje paskelbta dešimt Reformų partijos principų .

Jie paprasti, aiškūs, vienodos žaidimo taisyklės visiems be išimties; valdymas tik toks, kokio reikia žmonių poreikiams užtikrinti, – mažas ir paprastas, veikiantis konkrečiam tikslui ir rezultatui pasiekti, pateisinantis savo buvimą.

Teisminė valdžia yra nepriklausoma, greita ir teisinga; kaltieji neturi išvengti atsakomybės; stiprios šeimos ir bendruomenės yra kertinis vystymosi, solidarumo ir ateities akmuo šalyje, kurioje žmonės patys gali spręsti ir veikti; ten nereikia valdininko tarpininkavimo; savo paties ir savo vaikų, sveikatos apsauga mokesčių mokėtojai sprendžia atsakingai ir savarankiškai.

Partijos principuose pažymima, kad konkurentiškas Europos mastu švietimas lengvai prieinamas ir naudingas ir jauniems, ir pagyvenusiems; piliečių iniciatyva bei referendumai ir savivaldybių, ir valstybės lygiu vykdo gyventojų valią, o ne siaurų grupių interesai ir susitarimai; sąžininga konkurencija ir lygios sąlygos Latvijos žemdirbiams ir verslininkams ir Latvijoje ir Europoje – tai atitinka nacionalinius šalies interesus; visi yra mūsiškiai, kurie pasiryžę žūti už Latvijos valstybę, jos liaudį ir gerbia latvių kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius