Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 11

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas: palikę Chersoną rusai jau ruošiasi gintis Kryme

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, Seimo narys Arvydas Pocius sako, kad Ukrainos pergalė Chersone turi milžinišką reikšmę, nes panaikina pavojų Odesos uostui. Jo teigimu, iniciatyvą savo rankose turintys ukrainiečiai turi judėti pirmyn, kartu saugodamiesi rusų pasalos. O paliaubų karštligiškai siekiantys rusai svarsto ir apie tolesnį atsitraukimą – palydovinės nuotraukos rodo, kad jie jau stiprina gynybos linijas Kryme.
Arvydas Pocius
Arvydas Pocius / Socialinių tinklų ir 15min nuotr.

A.Pociaus teigimu, pralaimėjimai Ukrainoje silpnina Vladimiro Putino pozicijas Kremliuje.

„Rusiją valdo ne vienas asmuo, bet visas KGB arba FSB klanas, manyčiau, kad jie gali priimti sprendimą bet kuriuo metu patraukti Putiną ir pastatyti kitą asmenį“, – 15min laidoje laidoje „Kas naujo fronte“ sakė atsargos generolas.

Interviu temos

  • Organizuotas Rusijos atsitraukimas iš Chersono
  • Rusijos galima pasala: elektrinė, diversijos ir branduolinis ginklas
  • Ukrainos pergalės reikšmė: kaip sužlugdyti Rusijos planai
  • Kerčės tilto susprogdinimo reikšmė: nutrauktos tiekimo linijos
  • Rusijos gynybinės linijos Kryme: palydovinių nuotraukų įvertinimas
  • Vladimiro Putino bandymas likti šešėlyje
  • Galimas perversmas Rusijoje
  • Galimos derybos dėl taikos
  • Žiemos oro sąlygų įtaka mūšių intensyvumui
  • Rusijos bandymas laimėti laiko
  • Rusijos galimybės atakuoti Ukrainos civilinius objektus

– Rusijos Gynybos ministerija pranešė, kad paryčiais atitraukė savo karius į rytinį Dnipro upės krantą. Kaip vyko rusų atsitraukimas? Ar galima jį palyginti su tuo, ką matėme anksčiau? Pavyzdžiui, su atsitraukimu iš Charkivo srities, kuris priminė priminė pabėgimą, o ne gerai suorganizuotą operaciją...

– Jeigu lygintume pastaruosius įvykius su Rusijos kariuomenės atsitraukimu iš Charkivo regiono, tai būtų nesulyginami dalykai. Matosi, kad atsitraukimas iš Chersono vyko organizuotai, vadovavimo ir valdymo grandinė veikė geriau.

Nebuvo tokio stichinio bėgimo. Rusijos kariuomenė atliko suplanuotą manevrą. Gali būti, jog už to atsitraukimo yra kažkoks sumanymas, galbūt susijęs su naujų pozicijų įrengimu rytiniame Dnipro krante. Galima tikėtis kažkokio netikėto Rusijos puolimo arba siurprizo.

Rusijos pasitraukimas iš Chersono
Rusijos pasitraukimas iš Chersono

– Buvo diskutuota apie galimą Kachovkos hidroelektrinės susprogdinimą – tai reikštų, jog būtų užlietos didelės teritorijos. Rusams, įsirengus artileriją palei krantą, Chersonas gali būti labai apšaudytas, miestas užminuotas. Kam turėtų ruoštis ukrainiečiai?

– Reikėtų nuo paties blogiausio galimo varianto vertinimo. Mano spėjimas būtų toks, jog, bandant suduoti rimtą smūgį Ukrainos kariuomenei, yra ruošiama kažkokia pasala.

Dabar tarsi vyksta bandymas įvilioti, viešai skelbiant, kad vyksta atsitraukimas. Galbūt, kaip jūs ir sakote, norima įvilioti Ukrainos kariuomenę į Chersoną, suduoti smūgį į užtvanką, viską užlieti ir tada panaudoti artileriją bei visas turimas sistemas.

Neatmeskime to, kad gali būti, jog rusų kariškiai yra gerai parengti, gal net perrengti civiliais rūbais ir yra pasiruošę specialiam diversiniam aktui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius