Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Pakistano premjeras skelbia ultimatumą rengti naujus rinkimus

Nuverstas Pakistano premjeras Imranas Khanas ketvirtadienį perspėjo vyriausybę kuo greičiau surengti naujus rinkimus, jeigu nenori sulaukti naujų masinių protestų po to, kai Islamabado gatves užplūdo tūkstančiai jo šalininkų.
Imranas Khanas
Imranas Khanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pakistanas Politika

Šio ryto kreipimasis tapo chaotiškų pastarosios paros įvykių kulminacija, visoje šalyje prasidėjus demonstrantų ir policijos susirėmimams, ir protestuotojams blokavus kelius sostinėje.

Vyriausybė bandė neleisti protestuotojų vilkstinei pasiekti sostinę ir uždarė visus įvažiavimo ir išvažiavimo kelius, tačiau buvo priversta įsileisti protestuotojus sulaukusi skubaus Aukščiausiojo Teismo nurodymo.

Praėjusį mėnesį per balsavimą dėl nepasitikėjimo nuo valdžios nušalintas I.Khanas – buvusi kriketo žvaigždė – didina spaudimą naujos trapios valdančiosios koalicijos vadovams, rengdamas mitingus ir tvirtindamas, kad jis buvo nuverstas per „užsienio sąmokslą“.

„Noriu perduoti žinią šiai importuotai vyriausybei, kad ji per šešias dienas paskelbtų rinkimus. Paleiskite asamblėjas ir paskelbkite rinkimus birželį“, – sakė jis jau praretėjusiai tūkstantinei miniai, kuri galiausiai visai išsiskirstė.

Buvęs premjeras perspėjo, kad kitą savaitę sugrįš į sostinę su savo rėmėjais, jei nauji rinkimai nebus paskelbti.

Tūkstančiai I.Khano vadovaujamos partijos „Tehreek-e-Insaf“ (PTI) šalininkų atsiliepė į jo raginimą trečiadienį susirinkti sostinėje iš aplinkinių miestų.

Tačiau politikos apžvalgininkų teigimu, I.Khano bandymas surengti istorinį sėdimąjį protestą buvo nesėkmingas, nes į akciją atvyko mažiau dalyvių, nei tikėtasi, ir tai silpnina jo derybines pozicijas.

„Surinkus maždaug 30 000 žmonių nebuvo gera mintis likti Islamabade ir susidurti su galinga policija, kuri sustabdė jo pagreitį“, – sakė Qamaras Cheema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius