Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 24

Buvęs kalinys K.Kotovas atskleidė, kokiomis sąlygomis kalėjo A.Navalnas: neleisdavo net nusipirkti maisto ir laikė nežmoniškame šaltyje

Neseniai paskelbto „Projekt“ tyrimų centro atlikto tyrimo duomenimis, per paskutinę Vladimiro Putino kadenciją, represijos ir persekiojimai Rusijoje skaičiumi aplenkė vykdytas Leonido Brežnevo ir Nikitos Chruščiovo laikais. Buvęs politinis kalinys Konstantinas Kotovas specialiai 15min atskleidė, kokiomis sąlygomis tenka atlikti bausmes aktyvistams, kaip buvo kalinamas Aleksejus Navalnas, o taip pat, dėl ko reikėtų sunerimti dėl Vladimiro Kara-Murzos, Iljos Jašino ir kitų politinių kalinių saugumo ir net gyvybių.
Rusijos politinis aktyvistas Konstantinas Kotovas
Rusijos politinis aktyvistas Konstantinas Kotovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Anot portalo „Projekt“, per pastaruosius šešerius metus Rusijoje tiesiogiai represuota daugiau kaip 116 tūkst. žmonių, iš kurių 11 442 buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal baudžiamuosius straipsnius, o apie 105 tūkst. buvo patraukti administracinėn atsakomybėn už pasisakymus ir dalyvavimą mitinguose.

Vienas politinių kalinių – 2019 metais suimtas K.Kotovas specialiai 15min duotame interviu atskleidė, kokiomis sąlygomis buvo kalintas A.Navalnas, kaip Rusijos kalėjimuose kaliniai marinami badu, klesti cenzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius