Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Rusijos finansų ministras: „Rusijai reikia priešlaikinių prezidento rinkimų“

Buvęs Rusijos finansų ministras ir Vladimiro Putino sąjungininkas Aleksejus Kudrinas pareiškė, kad Rusijai reikėtų pasekti Kazachstano pavyzdžiu ir surengti išankstinius prezidento rinkimus, skelbia Rusijos žiniasklaida.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

54 metų A.Kudrinas, kalbėdamas Sankt Peterburge vykstančiame Tarptautiniame ekonomikos forume teigė, jog jam „labai patiko“ Kazachstano vadovo Nursultano Nazarbajevo sprendimas skelbti išankstinius rinkimus ir pasiūlyti naują ekonominių reformų programą.

Trečiąją kadenciją įpusėjęs V.Putinas susiduria su vis didesniu spaudimu, kad viena didžiausių pasaulio energetinių išteklių eksportuotoja išbristų iš recesijos.

A.Kudrinas, kurį V.Putinas dažnai viešai pavadina puikiu draugu, pasitraukė iš vyriausybės 2011 metais po konflikto su tuometiniu premjeru Dmitrijumi Medvedevu.

„Jei jau skelbiame išankstinius Dūmos rinkimus, tai kodėl nepaskelbus naujų prezidento rinkimų ir nepaskelbti naujos reformų programos, kuriai mandatą suteiktų rinkėjai“, – teigė A.Kudrinas, akivaizdžiai remdamas naują V.Putino kadenciją ir naujas politines galias.

Pagal Rusijos konstituciją valstybės vadovo galios gali būti peržiūrėtos jam pasitraukus atsistatydinimo, nepasitikėjimo ar apkaltos būdu. Nauji rinkimai tokiu atveju būtų rengiami praėjus ne daugiau kaip trims mėnesiams nuo pasitraukimo.

Manoma, kad tokiu būdu V.Putinas galėtų išvengti augančio visuomenės nepasitenkinimo dėl Rusiją ištinkančių ekonominių problemų. Tačiau Prezidento administracijoje idėją paankstinti prezidento rinkimus pavadino nesąmone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius