Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Rusijos žvalgybininkas įtariamas prisidėjęs virš Donecko numušant Malaizijos lėktuvą

Buvęs Rusijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) karininkas tapo viena iš figūrų byloje dėl Malaizijos oro linijų katastrofos prie Donecko, remdamasi Nyderlandų laikraščiu „NRC Handelsblad“ pranešė radijo stotis „Svoboda“. Tai, anot leidinio, pirmas konkretus įrodymas, kad Nyderlandų prokurorai, tirdami reiso MH17 metu įvykusią tragediją, tiria ir aukštų Rusijos karininkų dalyvavimą.
Nyderlandų ir ESBO ekspertai „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofos vietoje
Nyderlandų ir ESBO ekspertai „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofos vietoje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.
VIDEO: Donecko teroristų pokalbiai apie numuštą lėktuvą

Ukrainos saugumo tarnyba identifikavo vieną iš telefoninių pokalbių, apie kuriuos šį pirmadienį paskelbė Tarptautinė tyrimų grupė, dalyvių. Leidinio teigimu, tai Sergejus Petrovskis, žinomas Chmurij pseudonimu. Jis į atsargą išėjo 2014 metų pavasarį, turėdamas generolo-majoro laipsnį. Ir tada prisijungė prie buvusio GRU karininko Igorio Girkino (Strelkovo) grupuotės.

Katastrofos metu šis žmogus užėmė žvalgybos viršininko ir I.Girkino (Strelkovo) pavaduotojo pareigas Donecke. Pokalbio metu girdisi, kaip pašnekovas vadinamas kitą žmogų tėvavardžiu „Nikolajevičius“.

Nyderlandų leidinys, newsru.com teigimu, S.Petrovskį vadina pagrindine bylos figūra, esą šis asmuo ir organizavo sistemos „Buk“ gabenimą į Donecką. Pareigūnai tvirtina, kad pokalbiai yra autentiški ir nesumontuoti.

Malaizijos oro linijų lėktuvas „Boeing“, skrisdamas reisu iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, sudužo 2014 metų liepos 17-ąją netoli Donecko. Visi 298 lėktuve buvę žmonės žuvo. Ekspertai, tiriantys katastrofos priežastys, mano, kad lėktuvas buvo numuštas „Buk“ sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius