Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Škotijos lyderis A.Salmondas stojo prieš teismą dėl kaltinimų lytiniais nusikaltimais

Buvęs Škotijos pirmasis ministras Alexas Salmondas pirmadienį atvyko į teismą dėl kaltinimų lytiniais nusikaltimais, įskaitant mėginimą išžaginti moterį oficialioje lyderio rezidencijoje 2014 metais.
Alexas Salmondas
Alexas Salmondas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Škotija Teismas

Tamsiu kostiumu apsirengęs 65 metų A.Salmondas atvykęs į Edinburgo Aukštąjį Teismą nebendravo su prie įėjimo laukusiais žurnalistais.

Manoma, kad bylos nagrinėjimas teisme užtruks keturias savaites.

A.Salmondui, 2007–2014 metais dirbusiam Škotijos pusiau autonominės vyriausybės vadovu, yra pareikšti du kaltinimai dėl pasikėsinimo išžaginti, 10 kaltinimų dėl seksualinės prievartos, bandymo išžaginti ir seksualinės prievartos su bandymu išžaginti, sakoma prokurorų suformuluotame kaltinime.

Bylą nagrinėja teisėjas ir 15 prisiekusiųjų.

„Esu nekaltas dėl jokio nusikaltimo, koks jis bebūtų, – sakė A.Salmondas 2019 metų sausio mėnesį, kai jam buvo pareikšti kaltinimai.

„Visiškai atmetu šiuos įtarimus dėl nusikaltimų ir pats iš visų jėgų ginsiuosi teisme“, – patikino jis.

A.Salmondas turi žmoną, jis yra buvęs Škotijos karališkojo banko ekonomistas. 1990 metais jis pradėjo vadovauti Škotijos nepriklausomybę remiančiai Škotijos nacionalinei partijai (SNP).

2014 metais jis surengė referendumą dėl Škotijos nepriklausomybės, kuriame 55 proc. balsų buvo nuspręsta likti Jungtinėje Karalystėje.

Tų metų pabaigoje A.Salmondas atsistatydino, ir prie partijos vairo jį pakeitė NIcola Sturgeon, raginanti surengti naują referendumą, JK nusprendus palikti Europos Sąjungą.

Nuo to laiko šiaurės rytų Škotijoje gyvenantis A.Salmondas dirbo pokalbių laidų vedėju Kremliaus finansuojamoje televizijoje „Russia Today“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius