Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23 /18:52

Buvęs Škotijos pirmasis ministras A.Salmondas išteisintas dėl lytinių nusikaltimų

Buvęs Škotijos pirmasis ministras Alexas Salmondas pirmadienį buvo išteisintas dėl mėginimo išžaginti ir virtinės seksualinės prievartos atvejų, įskaitant ketinimą išžaginti.
Alexas Salmondas
Alexas Salmondas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Škotija

65 metų A.Salmondas, kuris vadovavo nesėkmingai Škotijos nacionalinės partijos (SNP) 2014 metų kampanijai dėl Škotijos nepriklausomybės, neigė 13 jam pateiktų kaltinimų.

Jis buvo išteisintas po 11 dienų trukusio teismo proceso Aukštajame Teisme Edinburge.

A.Salmondas, vienas geriausiai žinomų Jungtinės Karalystės politikų, po vyriausybės dirbęs pokalbių laidų vedėju Kremliaus finansuojamoje televizijoje „Russia Today“, skaitant teismo nuosprendį neparodė jokių emocijų.

Jis prakalbo tik norėdamas padėkoti dviem teismo apsaugos darbuotojams ir teisėjai Leeonai Dorrian, sakė teismo salėje buvęs naujienų agentūros AFP reporteris.

Prie teismo susirinkusiems žurnalistams A.Salmondas pareiškė, kad teismas sugrąžino jo pasitikėjimą Škotijos teisingumo sistema. Jis padėkojo prisiekusiesiems, teismui ir savo teisininkų komandai, taip pat draugams, šeimai ir visuomenei už paramą.

A.Salmondas žadėjo paviešinti įrodymus, kurie negalėjo būti panaudoti teisme, tačiau dėl kilusio koronaviruso protrūkio ketina tai padaryti vėliau.

„Kad ir kokį košmarą išgyvenau per pastaruosius dvejus metus, tai yra niekas, palyginus su tuo košmaru, kurį kiekvienas mūsų išgyvename dabar“, – sakė jis trumpame savo pareiškime.

„Žmonės miršta. Dar daugiau jų mirs... Mano primygtinis prašymas jums yra eiti namo, o tie, kurie gali ir sugeba, tegul pasirūpina savo šeimomis. Ir tepadeda mums visiems Dievas“, – kalbėjo jis.

A.Salmondui buvo pareikšti du kaltinimai dėl pasikėsinimo išžaginti, 10 kaltinimų dėl seksualinės prievartos, bandymo išžaginti ir seksualinės prievartos su bandymu išžaginti.

Tačiau teisėja iš karto oficialiai išteisino jį dėl vieno kaltinimo seksualine prievarta, prokurorams teisme nepateikus nusikaltimo įrodymų.

Prokurorų teigimu, šie nusikaltimai buvo įvykdyti nuo 2008 metų birželio iki 2017 metų lapkričio mėnesio įvairiose Škotijos vietose.

Rimčiausi kaltinimai dėl bandymo išžaginti buvo susiję su 2014 metų birželio mėnesio įvykiais oficialioje Škotijos pirmojo ministro rezidencijoje Edinburge.

Prisiekusiųjų teismas išteisino A.Salmondą dėl 12 kaltinimų, įskaitant įtariamą bandymą išžaginti. Taip pat buvo nuspręsta, kad vienas kaltinimas dėl bandymo išžaginti ir seksualinės prievartos „neįrodytas“.

Pagal Škotijos teismų sistemą, pastarasis prisiekusiųjų sprendimas prilygsta išteisinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius