-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi D.Trumpo padėjėja JAV prezidentą vadina rasistu

Baltieji rūmai penktadienį piktai reagavo į prezidento Donaldo Trumpo buvusios padėjėjos afroamerikietės kaltinimus, kad valstybės vadovas yra rasistas, anksčiau ne kartą vartojęs nepriimtinus epitetus kuriant jo televizijos realybės šou.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savo naujoje kontroversiškoje knygoje „Pamišėlis“ (Unhinged) Omarosa Manigault-Newman teigia, kad D. Trumpas „daug kartų“ buvo nugirstas besisvaidantis rasistiniais epitetais, kai buvo kuriamas didelio populiarumo sulaukęs televizijos šou „Mokinys“ ir būsimasis prezidentas dar nebuvo pasukęs į politiką. Buvusi padėjėja tvirtina, kad esama garso įrašų, pagrindžiančių šį teiginį.

Omarosa nerašo, kad pati girdėjo nepriimtinas D.Trumpo kalbas, bet cituoja tris neįvardytus šaltinius ir teigia patyrusi su D.Trumpu „išties pasibaisėtinų dalykų“, rašo Didžiosios Britanijos dienraštis „The Guardian“, gavęs šią knygą prieš jos oficialų išleidimą ateinančią savaitę.

Vida Press nuotr./Omarosa Manigault
Vida Press nuotr./Omarosa Manigault

Buvusi padėjėja taip tvirtina asmeniškai girdėjusi, kaip prezidentas vartojo rasistinius epitetus, tokius kaip „flip“ and „goo-goo“, kalbėdamas apie Baltųjų rūmų patarėjos Kellyanne Conway vyrą George'ą Conway, kuris yra pusiau filipinietis.

Abu šie žodžiai laikomi filipiniečius niekinančiais epitetais.

Savo knygoje O.Manigault-Newman taip pat pateikia sukrečiantį kaltinimą, kad D.Trumpo kampanija jai buvo siūliusi mokėti po 15 tūkst. dolerių per mėnesį už įsipareigojimą tylėti, kai padėjėja pernai gruodį buvo staigiai atleista, sakoma ištraukose, su kuriomis susipažino dienraštis „The Washington Post“.

Ji atmetė pasiūlymą tapti žmogumi, atsakingu už D.Trumpo kampanijos „įvairovės ryšius“, nes prie sutarties buvo pridėtas informacijos neviešinimo susitarimas, turėjęs uždrausti O.Manigault-Newman skelbti viešus pareiškimus apie D.Trumpą arba jo šeimos narius, rašo „Post“.

„Scanpix“/AP nuotr./Omarosa Manigault
„Scanpix“/AP nuotr./Omarosa Manigault

Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders sakė žurnalistams Naujajame Džersyje, kur šiuo metu atostogauja D.Trumpas, jog Omarosos knyga „pilna melo ir klaidingų kaltinimų“.

„Liūdna, kad nepatenkinta buvusi Baltųjų rūmų darbuotoja mėgina pasipelnyti iš šių suklastotų puolimų. Dar blogiau, kad žiniasklaida suteikia jai tribūną, nors anksčiau nevertindavo jos rimtai, kai ji, dirbdama administracijoje, apie prezidentą kalbėdavo tik teigiamus dalykus“, – sakė S.Sanders.

O.Manigault-Newman, buvusi „Mokinio“ žvaigždė, vienu metu buvo viena pastebimiausių D. Trumpo šalininkų per jo rinkimų kampaniją. Ji dirbo Baltųjų rūmų ryšių su visuomene biuro komunikacijų direktore, kol gruodį buvo atleista.

Omarosa rašo, kad prieš ją atleidžiant „pagaliau susiprotėjau, kad kad žmogus, kurį maniau jau labai seniai ir labai gerai pažįstanti, iš tikrųjų yra rasistas. „N“ žodžio („negras“) vartojimas yra ne vien jo kalbos ypatybė – didesnį nerimą kelia, kad jis taip galvojo apie mane ir apskritai apie afroamerikiečius.“

D. Trumpas jau daug metų kaltinamas rasizmu ir mizoginija.

Likus kelioms savaitėms iki jo išrinkimo prezidentu 2016 metais buvo paviešintas pramoginės televizijos laidos „Access Hollywood“ įrašas, kuriame D. Trumpas girdimas besigiriantis, kaip grabaliojo moterims tarpkojus. Šie jo žodžiai sukėlė nemenką pasipiktinimą, o kai kurie respublikonų įstatymų leidėjai atšaukė savo kandidatui pareikštą palaikymą.

Tuo metu vienas iš ankstyvųjų „Mokinio“ prodiuserių per „Twitter“ pareiškė, kad „esama daug blogesnių“ laidos užkulisiuose padarytų įrašų.

O.Manigault-Newman, kaip pranešama, padariusi daug savo pokalbių Baltuosiuose rūmuose įrašų, sekmadienį turėtų duoti interviu televizijos NBC laidai „Meet the Press“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius