Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi Filipinų prezidentė Gloria Arroyo ligoninėje suimta dėl didelio masto balsų klastojimo

Buvusiai Filipinų prezidentei Gloriai Arroyo penktadienį buvo pateikti kaltinimai dėl didelio masto balsų klastojimo, pranešė Rinkimų komisija.
Gloria Arroyo
Gloria Arroyo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Taip, mes ketiname pateikti prieš ją ieškinį dėl rinkimų trikdymo“, – komisijos atstovas Jamesas Jimenezas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad už šį nusikaltimą numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Rinkimų komisija nurodė, kad G.Arroyo, kuri vadovavo šaliai 2001–2010 metais, yra kaltinama dideliu mastu klastojusi 2007 metais vykusių Senato rinkimų oficialius rezultatus ir kad dėl to vienas opozicijos kandidatas neužėmė posto.

Filipinų teismas nurodė suimti buvusią prezidentę Arroyo

Filipinų teismas penktadienį nurodė suimti buvusią šalies prezidentę Glorią Arroyo.

„Sužinojęs, kad galimai yra pakankamas pagrindas, teismas išdavė orderį kaltinamosios areštui“, – klerkas sakė žurnalistams.

Rinkimų klastojimu kaltinamas asmuo Filipinuose negali būti paleistas už užstatą.

G.Arroyo vėliau penktadienį planavo išskristi į Singapūrą, kai Aukščiausiasis Teismas atmetė vyriausybės prašymą uždrausti buvusiai šalies vadovei išvykti iš šalies.

Buvusi Filipinų prezidentė Arroyo suimta ligoninėje

Buvusi Filipinų prezidentė Gloria Arroyo penktadienį buvo suimta vienoje ligoninėje Maniloje dėl įtariamo rinkimų klastojimo, pranešė policija.

„Ji dabar laikoma Pietų policijos rajono arešte“, – vyresnysis inspektorius Jamesas Bucayo sakė žurnalistams prie ligoninės, į kurią jis atvyko su keliais pareigūnais suimti buvusios šalies vadovės, pagal anksčiau penktadienį teismo išduotą arešto orderį.

„Mes jos neišsivežame dėl jos fizinės būklės – tik pastatėme policijos sargybinius prie jos palatos“, – nurodė pareigūnas, pridūręs, kad G.Arroyo buvo suimta 18 val. 30 min. vietos (12 val. 30 Lietuvos) laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius