-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusi peršauta Kongreso narė pradeda kampaniją prieš ginklų lobistus

Buvusi Jungtinių Valstijų Kongreso narė Gabrielle Giffords, kuri prieš dvejus metus per pasikėsinimą buvo pašauta į galvą, antradienį pradėjo akciją prieš įtakingus ginklų prekybos lobistus, kad būtų sugriežtinti ginklų išdavimo ir kontrolės įstatymai.
Gabrielle Giffords
Gabrielle Giffords / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G.Giffords, kuriai 2011 metais per šešių žmonių gyvybes nusinešusį incidentą Arizonoje buvo iš arti peršauta galva, apie akciją „Amerikiečiai už atsakingus sprendimus“ paskelbė apsilankiusi Niutauno mieste Konektikute, kur per gruodžio 14 dienos išpuolį pradinėje mokykloje buvo nušauta 20 vaikų.

„Mes negalime tikėtis, kad pastarasos tragiškas šaudymas užkirs kelią kitam“, – rašo G.Giffords atvirame laiške, kuris spausdinamas laikraštyje „USA Today“ ir kurį kartu pasirašo jos vyras astronautas Markas Kelly.

„Siekti reformų, kurios sumažintų ginkluotą smurtą ir apsaugotų nuo masinių žudynių, reiškia rungtyniauti su ginklų lobistais jų aplinkoje ir su jų resursais“, – rašo G.Giffords, turėdama omenyje įtakingą Nacionalinę šaulių asociaciją (National Rifle Association – NRA), kuri yra didžiausia šalyje lobistinė organizacija, pasisakanti už piliečių teisę turėti šaunamųjų ginklų.

Pasak jos, „amerikiečiai už atsakingus sprendimus“ kaups „fondus, kurie yra būtini, siekiant atsverti ginklų prekybos lobistų įtaką“ ir rems politikus, kurie pasisako už griežtesnę ginklų išdavimo asmeninei apsaugai tvarką.

Prezidentas Barackas Obama žadėjo skubiai imtis priemonių ginkluotam smurtui Jungtinėse Valstijose pažaboti netrukus po to, kai Sandi Huko pradinėje mokykloje žuvo 20 mokinių ir 6 mokyklos darbuotojai.

Nusikaltimą įvykdžiusiam 20 mečiui Adamui Lanzai, kuris taip pat nušovė savo motiną, priklausė pusiau automatinis ginklas „Bushmaster“.

Tuo tarpu didžiulę įtaką Kapitolijuje turinti NRA siūlo, kad visose šalies mokyklose budėtų ginkluoti policininkai, kurie apsaugotų mokinius nuo tokių tragedijų ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius