Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiam JAV viceprezidentui Dickui Cheney persodinta širdis

Buvęs JAV viceprezidentas Dickas Cheney sekmadienį ligoninėje sveiksta po ilgai lauktos ir „gyvybę išgelbėjusios“ širdies persodinimo operacijos, už kurią bus „amžinai dėkingas“ nežinomam donorui.
Dickas Cheney
Dickas Cheney / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

71 metų D.Cheney, kuris buvo po 2001-ųjų rugsėjo 11-osios JAV pradėto „karo su teroru“ centrinė figūra ir tebėra įtakinga figūra Respublikonų partijoje, jau seniai turi problemų dėl širdies.

Sąraše dėl transplantacijos jis buvo daugiau kaip metus ir aštuonis mėnesius, sakoma jo atstovės Karos Ahern pareiškime.

D.Cheney, kuris dirbo valdant prezidentui George'ui W.Bushui, „atsigauna intensyviosios slaugos skyriuje ligoninėje „Inova Fairfax“ Fols Čerče Virdžinijoje, po šeštadienį atliktos širdies persodinimo operacijos“.

„Nors buvęs viceprezidentas ir jo šeima nežino donoro tapatybės, jie bus amžinai dėkingi už šią gyvybę išgelbėjusią dovaną“, – priduriama atstovės pareiškime, kuriame daugiau detalių apie jo sveikatos būklę nepateikiama.

D.Cheney yra išgyvenęs kelis rimtus aliarmus dėl sveikatos. Savo pirmąjį infarktą jis patyrė 1978-aisiais, būdamas 37 metų amžiaus, 1988-aisiais jam buvo atlikta keturguba šuntavimo operacija. Vėliau jam buvo atliktos dvi arterijų praplėtimo angioplastinės operacijos, o 2001-aisiais – įsodintas širdies stimuliatorius.

2011 metais interviu „NBC News“ jis sakė, kad metais anksčiau jam į širdį įsodintas specialus siurblys yra „šiuolaikinių technologijų stebuklas“, palaikantis jo gyvybę, tačiau – „laikina priemonė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius