Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio Angolos prezidento dukra Isabel dos Santos apkaltinta sukčiavimu

Angolos milijardierė, buvusio prezidento duktė Isabel dos Santos apkaltinta pinigų plovimu ir netinkamu valdymu, jai vadovaujant valstybinei naftos bendrovei „Sonangol“.
Isabel dos Santos
Isabel dos Santos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis šią savaitę nutekintais dokumentais, buvusio šalies vadovo Jose Eduardo dos Santoso duktė, grobstydama valstybės lėšas, susikrovė 2,1 mlrd. JAV dolerių (1,82 mlrd. eurų) kapitalą.

„Isabel dos Santos yra kaltinama netinkamu valdymu ir lėšų pasisavinimu, vadovaujant „Sonangol“, todėl jai pirmiausia pareikšti kaltinimai dėl pinigų plovimo, neteisėto pasinaudojimo įtaka, netinkamo valdymo... dokumentų klastojimo ir kitų ekonominių nusikaltimų“, – trečiadienį vakare per spaudos konferenciją sakė generalinis prokuroras Helderas Pitta Grosas.

Tyrimas dėl I. dos Santos vadovavimo bendrovei „Sonangol“, prasidėjusio 2016 metų birželį ir trukusio 1,5 metų, buvo pradėtas jos įpėdiniui Carlosui Saturninui sukėlus skandalą dėl „neteisėtų pinigų pervedimų“ ir kitų abejotinų procedūrų.

Turtingiausia Afrikos moterimi vadinama I.dos Santos yra kaltinama pasinaudojusi savo tėvo parama, kad patuštintų naftos turtingos, bet skurdžios Afrikos valstybės iždą. Ji taip pat kaltinama pervedusi šias lėšas į užsienį, padedant Vakarų įmonėms.

Angoloje moteris nebegyvena nuo tada, kai 2017 metais atsistatydino beveik 40 metų geležiniu kumščiu šalį valdęs jos tėvas, atidavęs valdžią savo įpėdiniui prezidentui Joao Lourenco.

Pasak prokuroro, I.dos Santos yra viena iš penkių įtariamųjų byloje. Visi jie šiuo metu gyvena užsienyje.

„Dabartinis rūpestis – jiems apie tai pranešti ir priversti savanoriškai stoti prieš teisingumą“, – sakė H.P.Grosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius