Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio Armėnijos prezidento S.Sargsiano giminaitis ieškomas dėl įtariamo lėšų grobstymo

Armėnijos tyrimų komitetas penktadienį paskelbė buvusio šalies prezidento Seržo Sargsiano žento tėvo Aros Minasiano paiešką, įtariant jį itin didelio masto sukčiavimu ir lėšų grobstymu.
Seržas Sargsianas
Seržas Sargsianas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrėjų duomenimis, A.Minasianas 2016-2017 metais susimokė su vieno didžiausių Jerevano medicinos centrų, kuriam vadovavo, darbuotojais ir pasisavino lėšas, skirtas valstybės institucijų darbuotojų nemokamos medicinos priežiūros programai.

Tyrimo komitetas nurodė, kad nusikaltėlių padaryta 771,4 tūkst. eurų žala.

A.Minasianas kaltinamas itin didelio masto sukčiavimu ir dokumentų klastojimu. Jeigu jo kaltė būtų pripažinta, eksprezidento giminaičiui gali būti skirta iki aštuonerių metų laisvės atėmimo.

„Atsižvelgiant, kad A.Minasianas slapstosi nuo tyrėjų, o jo buvimo vieta nežinoma, buvo paskelbta jo paieška. Teismo prašoma skirti A.Minasianui kardomąją priemonę – areštą“, – pridūrė Tyrimų komitetas.

Tuo metu dabartinio Armėnijos prezidento Armeno Sargsiano spaudos tarnyba penktadienį nurodė, kad valstybės vadovas A.Minasiano sūnų Mikaelą – S.Sargsiano žentą – atleido iš šalies pasiuntinio prie Vatikano, Portugalijos ir Maltos ordino pareigų.

Nors A.Sargsiano ir S.Sargsiano pavardės vienodos, jie nėra giminės.

39 metų M.Minasianas pasiuntiniu buvo paskirtas 2013 metais. Anksčiau jis ėjo prezidento administracijos vadovo pirmojo pavaduotojo ir premjero vyriausiojo padėjėjo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius