Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio Pakistano premjero žmona dalyvauja papildomuose rinkimuose

Buvusio Pakistano premjero Nawazo Sharifo žmona sekmadienį dalyvauja papildomuose parlamento rinkimuose, kurie rengiami atsilaisvinus jos vyro vietai, kai jis buvo atleistas iš posto. Aukščiausiasis Teismas liepos mėnesį nutraukė N.Sharifo valdymą ir uždraudė jam užimti valstybinius postus. Tai buvo padaryta po tyrimo dėl jam ir jo šeimai reikštų įtarimų korupcija.
Pakistano premjeras Nawazas Sharifas
Pakistano premjeras Nawazas Sharifas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Pakistanas

Rinkimų į parlamento vietą kampanijai Lahore – šeimos politiniame bastione – vadovavo N.Sharifo duktė Maryam, nes jos motina Kalsum šiuo metu Londone yra gydoma nuo gerklės vėžio.

Minimą vietą parlamente ilgai kontroliuoja N.Sharifas ir jo sąjungininkai, bet šie papildomi rinkimai yra laikomi jo Pakistano musulmonų lygos populiarumo išbandymu.

Partija „Pakistan Tehreek-i-Insaf“ (PTI), kuriai vadovauja buvusi kriketo žvaigždė Imranas Khanas, suvaidinęs svarbų vaidmenį atleidžiant N.Sharifą, yra tarp opozicinių partijų, iškėlusių savo kandidatus šiuose rinkimuose.

Dalyvauja ir kandidatas iš naujos politinės partijos „Milli Muslim League“, kurią remia Jungtinių Tautų teroristine organizacija laikoma „Jamaat-ut-Dawa (JuD).

Muhammadas Yaqubas Sheikhas dalyvauja kaip nepriklausomas kandidatas, nes jo partijos Rinkimų komisija dar neįregistravo.

JuD lyderis Hafizas Muhammadas Saeedas, už kurio galvą JAV yra paskyrusios 10 mln. dolerių atlygį, yra „prevenciškai sulaikytas“, bet jo nuotraukos buvo M.Y.Sheikho kampanijos plakatuose.

JAV ir Indija laiko JuD grupuotės „Lashkar-e-Taiba“ fasadu. „Lashkar-e-Taiba“ yra kaltinama dėl 2008 metų atakos Indijos finansų sostinėje Mumbajuje, per kurią žuvo daugiau kaip 160 žmonių.

Aukščiausiasis Teismas penktadienį atmetė N.Sharifo apeliaciją dėl jo diskvalifikavimo, nulėmusio, kad jis tapo 15-uoju premjeru per Pakistano 70 metų istoriją, nušalintu dar nepasibaigus kadencijai.

Įtarimai premjerui kilo pernai, iš nutekintų vadinamųjų Panamos popierių, ir sukėlė žiniasklaidos karštligę dėl Sharifų dinastijos prabangaus gyvenimo būdo ir nekilnojamojo turto Londone.

Aukščiausiasis Teismas taip pat nurodė šalies kovos su korupcija institucijai – Nacionaliniam atskaitingumo biurui – iškelti baudžiamąją bylą N.Sharifui, jo sūnums Hussainui ir Hassanui, ir dukteriai Maryam.

Praėjusį mėnesį N.Sharifas vedė šalininkų minią iš sostinės Islamabado į savo miestą Lahorą. Per kelias dienas eitynėse dalyvavo tūkstančiai žmonių; jos pademonstravo, kad ekspremjeras šalyje tebedaro didelę įtaką.

Kelionėje N.Sharifas ne kartą pliekė Teismo sprendimą ir sakė, kad tai yra „įžeidimas“ pakistaniečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius