-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Byla dėl Italijos premjero Silvio Berlusconi sekso skandalo siunčiama į teismą

Italijos prokuratūra ketina oficialiai pareikalauti patraukti atsakomybėn premjerą Silvio Berlusconi byloje dėl piktnaudžiavimo valdžia ir sekso su nepilnametėmis prostitutėmis, trečiadienį praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Italijos premjeras Silvio Berlusconi.
Italijos premjeras Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Milano prokuratūros vadovas Edmondo Bruti Liberati pareiškė, kad trečiadienį atitinkamas paklausimas bus nusiųstas į teismą.

S.Berlusoni įtariamas intymiais santykiais su 17 metų šokėja marokiete Ruby, kurios tikrasis vardas – Karima el Mahroug, taip pat dėl vėlesnio pasinaudojimo padėtimi, siekiant ją išlaisvinti iš arešto.

K.el Mahroug policija sulaikė įtardama vagyste, bet po ministro pirmininko skambučio ją paleido.

S.Berlusoni įtariamas intymiais santykiais su 17 metų šokėja marokiete Ruby, kurios tikrasis vardas – Karima el Mahroug, taip pat dėl vėlesnio pasinaudojimo savo padėtimi, siekiant ją išlaisvinti iš arešto.

S.Berlusconi teigia, kad kaltinimus sukurpė politiniai priešininkai.

Anksčiau 74 metų premjeras pripažino, kad skambino į policiją sužinojęs apie Karimos el Mahroug areštą, tačiau teigė, kad tai padarė tik iš užuojautos.

Ruby savo ruožtu neigia turėjusi seksualinių santykių su Vyriausybės vadovu.

Naudotis prostitučių paslaugomis Italijoje nėra nusikaltimas, bet už lytinius santykius su jaunesniais nei 18 metų asmenimis baudžiama laisvės atėmimu.

Prokuroras Edmondo Bruti Liberati žurnalistams sakė, kad abiejų epizodų tyrimas artėja į pabaigą.

Antradienį galutiniame pasitarime turėjo būti nuspręsta, ar prokuratūra reikalaus greito proceso abiejose bylose iš karto, ar bylos bus nagrinėjamos atskirai.

Magistrato teisėjams, tarp jų iškiliai kovotojai su mafija Ildai Boccassini, prokurorų pateiktos medžiagos gali pakakti, kad būtų atsisakyta parengtinių teismo posėdžių ir  abi bylas būtų iškart imtasi nagrinėti iš esmės.

Pagal Italijos įstatymus prokuratūra gali prašyti teismo skubos tvarka nagrinėti jungtinį ieškinį, jeigu yra aiškių nusikalstamos veikos įrodymų.

Tačiau teisėjams nusprendus, kad pateikti įrodymai nepakankami norint pradėti spartųjį procesą, S.Berlusconi byla būtų nagrinėjama pagal įprastą tvarką, o toks procesas paprastai ilgiau trunka.

E.B.Liberati nurodė, kad ši byla bus nagrinėjama atskirai nuo tyrimo dėl sąvadavimo, kuriuo įtariami televizijos agentas Lele Mora, televizijos laidų vedėjas Emilio Fede ir buvusi burnos higienistė Nicole Minetti.

Žinia apie tyrimą dėl premjero numanomo audringo seksualinio gyvenimo į viešumą iškilo sausio 14 dieną, kai Italijos Aukščiausiasis Teismas iš dalies panaikino S.Berlusconi politinę neliečiamybę.

Premjeras griežtai atsisakė paklusti kvietimams atvykti į apklausą, teigdamas, kad Milano magistrato teismo teisėjai nepakankamai kompetentingi nagrinėti šią bylą.

Atlikusi tyrimą prokuratūra sausį pateikė du tomus dokumentų, tarp kurių, kaip teigiama, esama įrodymų, kad buvo mokama už paslaugas prostitutėms. Tarp jų minima ir marokietė šokėja Ruby.

Praeitą savaitę parlamentas atmetė tyrėjų, kurie ketino apieškoti Italijos premjero buhalterijos biurą, prašymą.

Atlikusi tyrimą prokuratūra sausį pateikė du tomus dokumentų, tarp kurių, kaip teigiama, esama įrodymų, kad buvo mokama už paslaugas prostitutėms. Tarp jų minima ir marokietė šokėja Ruby.

Nors K.el Mahroug pripažino faktą, kad gavo pinigų pasibaigus vienam vakarėlių pas S.Berlusconi, neigia, jog tai buvo mokestis už seksą.

Prieš mėnesį Italijos Konstitucinis Teismas patvirtino įstatymo dėl ministro pirmininko ir kitų aukštų Vyriausybės pareigūnų neliečiamybės pataisas.

Remiantis šiuo nutarimu, dabar teisėjai galės patys spręsti, ar galima pradėti Vyriausybės ministrų baudžiamąjį persekiojimą.

Susilpnėjus S.Berlusconi politinei neliečiamybei, premjerui gali būti atnaujinti ankstesni kaltinimai, tarp jų dėl korupcijos ir mokesčių vengimo.

Milano teismas antradienį paskelbė, kad bylos, kurioje premjeras kaltinamas kyšio davimu savo buvusiam mokesčių advokatui Davidui Millsui, nagrinėjimas bus atnaujintas kovą.

Kita byla, susijusi su S.Berlusconi žiniasklaidos imperijos „Mediaset“ mokesčių vengimu, bus toliau nagrinėjama vasarį.

Dar nė vienoje iš šių bylų premjero kaltė nebuvo aiškiai pripažinta, tačiau nustačius, kad S.Berlusconi mokėjo už seksą nepilnametėms, jam gali būti skirta iki trejų metų laisvės atėmimo.

Tuo tarpu už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi gresia 6–8 metais kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius