Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čade per mirtininkės išpuolį žuvo 9 civiliai

Čado vakaruose mirtininkei susprogdinus savo sprogmenis rajone, į kurį anksčiau taikėsi džihadistų grupuotė „Boko Haram“, žuvo devyni civiliai, pirmadienį pranešė armija ir pareigūnai.
„Boko Haram“ kovotojai
„Boko Haram“ kovotojai/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čadas yra tarp šalių, kovojančių su džihadistų smurtu, išplitusiu iš Nigerijos, kur dešimtmečius tęsiasi islamistų sukilimas.

Ataka buvo įvykdyta sekmadienį Kaiga Kindžirijos kaime.

„Vakar Kaiga Kindžirijoje susisprogdinus mirtininkei žuvo devyni žmonės: dvi moterys ir septyni vyrai“, – sakė šaltinis armijoje.

Žuvusiųjų skaičių patvirtino Čado armijos atstovas pulkininkas Azemas Bermandoa.

„Tai „Boko Haram“, abejonių nėra“, – sakė jis.

Kaiga Kindžirija, kur gyvena maždaug 7 tūkst. žmonių, yra netoli didžiulio Čado ežero regiono, kur tarp salelių ir pelkynų slapstosi kovotojai, rengiantys atakas Kamerūne, Čade, Nigerijoje ir Nigeryje.

„Boko Haram“ susikūrė Nigerijoje, bet grupuotės išpuoliai dabar rengiami ir kaimyninėse šalyse. Grupuotė skilo, o viena su „Islamo valstybe“ (IS) susijusi frakcija, ISWAP, ypač aktyviai veikia aplink Čado ežerą.

Mirtininkės išpuolis buvo įvykdytas Prancūzijos gynybos ministrei Florence Parly apsilankius Čado sostinėje Ndžamenoje, kur ji pirmadienį ryte susitiko su šios šalies gynybos ministru.

Sausio pradžioje 1,2 tūkst. Čado karių, dislokuotų su regioninėmis pajėgomis Nigerijoje, grįžo į Čadą ir buvo dislokuoti aplink ežerą, kur atakų pastaraisiais mėnesiais labai padaugėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius