Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 22 /12:07

Čečėnija skelbia, kad palaikyti Ramzaną Kadyrovą į gatves išėjo daugiau nei milijonas žmonių

Nuo pat ankstyvo penktadienio ryto į Čečėnijos sostinės Grozno pagrindinę aikštę rinkosi žmonės. Jie ketino išreikšti palaikymą su Rusijos opozicija į žodinį konfliktą įsivėlusiam regiono lyderiui Ramzanui Kadyrovui.
Demostracija Čečėnijoje
Demostracija Čečėnijoje / „Twitter“ nuotr.

Akcijoje, kurioje, pasak Čečėnijos policijos pajėgų, dalyvavo daugiau nei milijonas žmonių, buvo reiškiamas pasipiktinimas dėl vadinamųjų valstybės priešų įtakos ir palaikymas R.Kadyrovui, kuris praėjusią savaitę pagrasino griežtai susidoroti su opozicijos atstovais.

Tiesa, daugelio mitingo stebėtojų manymu, minioje buvo tikrai ne milijonas, o geriausiu atveju, keliasdešimt tūkstančių žmonių.

Minioje buvo matyti ir Vladimirą Putiną garbinančių baikerių „Naktinių vilkų“ lyderis Aleksandras Zaldostanovas, kovinių menų čempionas Bubaisaras Saitievas, Ingušijos parlamento atstovas Mucharbekas Dikaževas.

11 valandą ryto vietos laiku prasidėjusiame mitinge, kurį tiesiogiai transliavo vietinė televizija, minia dažnai skandavo „Alachas didis“ ir „Ramzanai, Ramzanai“. Tiesa, maždaug po valandos dauguma ėmė skirstytis ir greitai aikštė prie pagrindinės Grozno mečetės liko tuščia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius