Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnijoje per mirtininko išpuolį žuvo septyni žmonės

Rusijos pietiniame Čečėnijos regione sekmadienį per mirtininko išpuolį žuvo septyni žmonės, o dar keturi buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Grozno koncertų salė, prie kurios susisprogdino savižudis
Grozno koncertų salė, prie kurios susisprogdino savižudis / „Scanpix“ nuotr.

Regiono sostinėje Grozne mirtininkui apie 17 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku susprogdinus bombą prie koncertų salės, žuvo keturi čečėnų milicininkai, vienas gruzinas, vienas turkas ir pats sprogdintojas, sakė milicijos atstovė Mariam Nalajeva.

Minėtas turkas dirbo šios neramios Kaukazo respublikos statybos industrijoje, sakė atstovė, bet jokių detalių apie kitą civilį nepateikė. Mirtininko tapatybė dar nenustatyta.

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas sakė, jog šis išpuolis rodo, kad smurtinė islamistų sukilėlių kampanija prieš Rusijos valdžią patiria priešmirtinės agonijos konvulsijas.

Nuo balandžio, kai Maskva nutraukė savo prieštaringai vertinamą ir daugiau kaip dešimtmetį trukusią „antiteroristinę operaciją“ Čečėnijoje, šioje respublikoje buvo įvykdyti keli kruvini išpuoliai.

Gretimoje Šiaurės Kaukazo respublikose Ingušijoje ir Dagestane kovotojai taip pat nuolat rengia išpuolius. 

Papildyta 09.12 val. Per Čečėnijos sostinės Grozno centre įvykdytą sprogimą žuvo pulkininkas Ismailas Bisultanovas, pranešė šios neramios Rusijos Kaukazo respublikos VRM.

„Per sprogimą patyrė nesuderinamų su gyvybe sužeidimų ir čia pat mirė Bisultanovas. Tai buvo vienas labiausiai patyrusių VRM darbuotojų, kuris daug metų buvo atsakingas už masinių renginių saugumo organizavimą“, – pažymėjo agentūros „Interfax" pašnekovas.

Tuo tarpu, kaip pranešė laikinosios kariuomenės grupuotės štabas, „su Grozno VRV viršininko pavaduotoju pulkininku Bisultanovu žuvo dar trys aukšti VRM pareigūnai – du milicijos pulkininkai ir vienas majoras".

Pasak jo, taip pat sužeistas vienas vyresnysis karininkas – vienos respublikos VRM valdybų viršininko pavaduotojas, milicijos papulkininkis.

Nepatvirtintais duomenimis, civilis, žuvęs per sprogimą, yra Turkijos pilietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius