Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnijos lyderis skelbia apie laikiną savo nedarbingumą, atsakingu paskyrė premjerą

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas skelbia apie „laikiną savo nedarbingumą“, jį laikinai pakeis šalies premjeras, rašo „Laisvosios Europos radijas“.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Scanpix“ nuotr.

Toks R.Kadyrovo pareiškimas sausio 13 dieną pasirodė oficialiame Čečėnijos vyriausybės puslapyje.

„Laikinai Čečėnijos Respublikos vadovo pareigas perduodu vyriausybės pirmininkui Muslimui Khuchiyevui. Jis šias pareigas pradės eiti nuo 2020 m. sausio 13 d. iki tol, kol aš būsiu laikinai nedarbingas“, – rašoma paskelbtame dokumente, kuriame daugiau detalių nepateikta.

Praėjusių metų vasarį R.Kadyrovas M.Khuchiyevą taip pat buvo palikęs dirbti vietoj savęs. 2019 metų vasario 11 dieną paskelbto dokumento formuluotė buvo visiškai tokia pati.

Tokio pobūdžio naujienos dažniausiai sukelia daugybę gandų nepastoviame Čečėnijos regione, kuriame R.Kadyrovas jau daugelį metų valdė autoritariniu režimu.

R.Kadyrovas valdo Čečėniją nuo 2004-ųjų, kai buvo nužudytas jo tėvas – buvęs separatistų lyderis, nusprendęs paremti Rusijos vyriausybę po dviejų regioną nuniokojusių karų.

Per pastarąjį dešimtmetį dauguma R.Kadyrovo oponentų buvo nužudyti ar priversti pasitraukti į tremtį, o žmonių dingimai ir žudymai be teismo sprendimo tapo įprastu reiškiniu. Be to, nemažai įtariamų kovotojų šeimų narių buvo priversti palikti Čečėniją, o jų namai buvo sudeginti.

Kremliaus kritikai sako, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užmerkia akis į įtariamus R.Kadyrovo padarytus Rusijos konstitucijos pažeidimus, nes jis remiasi buvusiu sukilėlių vadu tikėdamasis, kad šis sukontroliuos separatistų smurtą Čečėnijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius