-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Čečėnų islamistas ragina užsienyje gyvenančius tautiečius žudyti europiečius

Sirijos pasienio mieste Kobanėje esantys „Islamo valstybės“ teroristai iš Čečėnijos paragino savo tautiečius Europoje arba prisijungti prie kovų Sirijoje arba vykdyti teroro aktus Europos šalyse, rašo „Laisvosios Europos“ radijo naujienų svetainė.
Islamistų rėmėjas
Islamistų rėmėjas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įraše, kuris internete pasirodė spalio 26 d., čečėnų islamistas Musa Abu Yusufas Shishanis ragina čečėnų diasporos atstovus prisijungti prie IS.

Kreipimasis čečėnų kalba greitai išplito kai kuriose rusakalbių socialinių tinklų paskyrose. M.A.Y Shishanis nufilmuotas prieš sudegusį automobilį ir tvirtina esantis Kobanėje.

Jis ragino Europoje gyvenančius čečėnus „neieškoti priežasčių neatvykti į Siriją“, o prisijungti prie IS ir „žudyti kiekvieną“.

Jis ragino Europoje gyvenančius čečėnus „neieškoti priežasčių neatvykti į Siriją“, o prisijungti prie IS ir „žudyti kiekvieną“.

„Nėra civilių. Žudykite juos visus, nesvarbu kur jie yra, pačioje Europoje. Nužudykite bent vieną prancūzą ar amerikietį, tuomet jie sukils. Nužudykite juos visus, nesvarbu kur Europoje jie bebūtų“, – vaizdo įraše aiškino džihadistas. 

Europoje yra didelė čečėnų diaspora. Daugelis Europos šalyse gyvenančių čečėnų yra Pirmojo ir Antrojo Čečėnijos karo pabėgėliai.

Organizacijos „Jamestown Foundation“ duomenimis, Prancūzijoje gyvena apie 30 tūkstančių, Austrijoje 25 tūkstančiai ir Belgijoje apie 17 tūkstančių čečėnų. Taip pat dalis čečėnų po karo pabėgo į Turkiją.

M.A.Y. Shishanis priklauso grupuotei „Al Aqsos brigada“, kuri yra glaudžiai susijusi su IS karo vadu Sirijoje Umaru Shishaniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius