-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnų separatistų vadas Doku Umarovas: Maskvos metro sprogdinimas buvo kerštas Rusijos saugumo pajėgoms (papildyta 10.07 val., VIDEO)

Trečiadienį Rusijos žiniasklaida dar skelbė, kad čečėnų kovotojai atsiriboja nuo pirmadienį įvykdyto teroro akto Maskvos metro, bet pasirodė ir kitokių žinių.
Doku Umarovas
Doku Umarovas / kavkazcenter.com nuotr.

Trečiadienį islamistinės čečėnų organizacijos „Kaukazo emyratas“ lyderis Doku Umarovas vaizdo pranešime, patalpintame viename tinklalapyje teigė, kad jis įsakė įvykdyti atakas Maskvoje, keršydamas už Rusijos premjero Vladimiro Putino politiką Šiaurės Kaukaze, kuriame gyvena daugiausiai musulmonai.

Jis prisiėmė atsakomybę dėl dviejų mirtininkių sprogdintojų atakų Maskvos metropolitene, nusinešusių 39 žmonių gyvybes bei pagrasino surengti daugiau išpuolių Rusijos gilumoje.

D.Umarovas dar pirmadienį, kovo 29 d., įrašė kreipimąsi, kuriame prisipažįsta prisidėjęs prie šios „specialiosios operacijos, kuria norėjo perduoti linkėjimų Rusijos federalinei saugumo tarnybai (FST)“.

Šios operacijos, pasak D.Umarovo, buvo įvykdytos jo įsakymu. Tai kerštas FST už tai, kad 2010 m. vasario 11 d. užpuolė ir nužudė pačius neturtingiausius Čečėnijos ir Ingušijos piliečius.

„Jei koks politikas ar žurnalistas mane apkaltins terorizmu, aš tik nusijuoksiu. Nes V.Putino kažkodėl niekas nekaltina terorizmu ir taikių žmonių žudymu“, – sako D.Umarovas filmuotoje medžiagoje. Jis taip  pat žadėjo, kad Rusijos gyventojai dar pajus, kas yra karas, ir apie žiaurumą sužinos ne tik iš radijo ar TV.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius