Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnų sukilėlių lyderio likimą gaubia paslaptis

Čečėnų kovotojų lyderio Doku Umarovo, kurį esą nukovė Rusijos saugumo pajėgos, likimą antradienį toliau gaubė paslaptis, nes valdžios pareigūnai nepatvirtino žūties fakto.
Doku Umarovas
Doku Umarovas / kavkazcenter.com nuotr.

Rusijos dienraštis „Kommersant“ pranešė, kad D.Umarovas tikrai buvo nukautas, tačiau valdžia kol kas slepia šią informaciją, nes nori oficialiai ją paviešinti per valstybinę šventę penktadienį.

D.Umarovas vadovavo kovotojams per du Čečėnijoje vykusius karus su Rusijos pajėgomis ir tapo aukščiausio rango separatistų lyderiu, kai rusų saugumo pajėgos 2006-aisiais nukovė jo pirmtaką Abdulą Chalimą Saidulajevą.

Jo šalininkai D.Umarovą vadina čečėnų respublikos Ičkerijos, kurios separatistinės Vyriausybės nepripažįsta nė viena pasaulio valstybė, prezidentu.

Naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi neįvardijamais šaltiniais saugumo struktūrose, pirmadienį vėlai vakare pranešė, kad D.Umarovas buvo nukautas per specialiąją operaciją viename iš Rusijos Kaukazo regionų.

Ingušijos, kuri ribojasi su Čečėnija, prezidentas sakė, kad vienas iš D.Umarovo apsaugininkų žuvo per operaciją viename šios respublikos kaimų, tačiau negalėjo patvirtinti, kad kovotojų lyderis taip pat buvo nukautas.

„Mašinoje buvo aptikti dar dviejų žmonių palaikai ir kraujo pėdsakų. Kol kas mes nieko tiksliai nežinome“, – agentūrai „Interfax“ sakė Ingušijos lyderis Junusas Bekas Jevkurovas ir pridūrė, kad šiuo metu tiriami rasti palaikai.

Dienraštis „Kommersant“, remdamasis šaltiniu saugumo struktūrose, rašė, kad valdžia nori paskelbti žinią apie D.Umarovo žūtį per valstybinę šventę birželio 12-ąją, kai bus minima Rusijos diena.

Apie buvusio čečėnų separatistų lyderio Aslano Maschadovo žūtį buvo pranešta 2005 metų kovo 8-ąją, Tarptautinę moters dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius