Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 23 /15:33

Po tragiškų šaudynių Čekijoje – gedulas: aiškėja daugiau kruvino išpuolio detalių ir žudiko motyvų

Čekijoje dėl didžiausių šaudynių šalies istorijoje šeštadienį vėliavos ant visuomeninių pastatų yra nuleistos iki pusės stiebo, vidurdienį (13 val. Lietuvos laiku) aukos buvo pagerbtos tylos minute ir bažnyčių varpais.
Temos: 2 Čekija Šaudynės

Nacionalinę gedulo dieną Čekija paskelbė dėl kruvinų šaudynių Prahos Karolio universitete – didžiausių šalyje per daug dešimtmečių.

Ketvirtadienį 24 metų studentas, pradėjęs šaudyti Karolio universiteto Menų (Filosofijos) fakultete, nužudė 14 žmonių ir nusižudė pats. Jis taip pat sužeidė dar 25 žmones. Policija ir prokurorai sakė turintys įrodymų, kad šaulys anksčiau ketvirtadienį taip pat nužudė savo tėvą, o gruodžio 15 dieną – jauną vyrą bei jo dviejų mėnesių dukterį viename Prahos miške.

Vyriausybė šeštadienį paskelbė nacionalinio gedulo diena. Už žuvusiuosius aukotos mišios Šv. Vito katedroje Prahoje. Mišiose, kurios buvo atviros visiems, dalyvavo prezidentas Petras Pavelas ir abejų parlamento rūmų pirmininkai.

„Visi savaip vis dar esame šoko būsenos, – sakė Prahos arkivyskupas Janas Graubneris. – Turime aiškiai pasmerkti tai, kas įvyko, bet taip pat turime žvelgti į ateitį.“

„Niekas neturėtų būti paliktas vienas šiomis sunkiomis akimirkomis“, – baigiantis pamaldoms sakė Karolio universiteto, kur per ketvirtadienio šaudynes žuvo 14 žmonių, rektorė Milena Kraličkova.

Panašios pamaldos vyko ir kituose Čekijos miestuose, o kalėdinės mugės daug kur buvo uždarytos ar sutrumpino savo programas. Saugumas šalyje sustiprintas.

Įkvėpė žudynės Rusijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius