Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekijoje dėl masinio apsinuodijimo metilo spiritu uždrausti visi stiprūs gėrimai

Čekijos sveikatos apsaugos ministerija, reaguodama į apsinuodijimų metilo spiritu bangą, visiškai uždraudė šalyje pardavinėti stipresnius nei 20 laipsnių alkoholinius gėrimus, pranešė „Reuters“. Draudimas galioja visiems barams, restoranams ir parduotuvėms.
Čekijos baruose visas stipresnis alkoholis paslėptas nuo lankytojų.
Čekijos baruose visas stipresnis alkoholis paslėptas nuo lankytojų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau Čekijos valdžios institucijos kovoti su apsinuodijimų epidemija mėgino draudimu pardavinėti stiprius alkoholinius gėrimus gatvėse ir turgavietėse. Premjeras Petras Nečasas paragino čekus atsisakyti bet kokio alkoholio, jeigu jų kilmė kelia nors menkiausių abejonių.

Per rugsėjo mėnesį dėl apsinuodijimo metilo spiritu Čekijoje mirė 20 žmonių. Dar kelios dešimtys pateko į ligonines. 35 iš jų būklė lieka sunki. Nustatyta, kad visi jie gėrė degtinę ir romą, kurie, kaip manoma, buvo falsifikuoti.

Dar trys čekiškų alkoholinių gėrimų ragavę žmonės mirė kaimyninėse Slovakijoje ir Lenkijoje. Pastaroji taip pat įvedė draudimą pardavinėti Čekijoje pagamintus stiprius alkoholinius gėrimus, kol nebus išaiškintas nuodingų gėrimų šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius