-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Čekijoje įtariamas užsikrėtimo omikron atmainos koronavirusu atvejis

Čekijoje nustatytas, įtariama, naujojo omikron koronaviruso atmainos atvejis.
Praha, Čekija
Praha, Čekija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įtariamas mėginys toliau tiriamas, siekiant galutinio patvirtinimo. Galimai omikron atmaina užsikrėtė moteris iš Libereco, kuri neseniai grįžo iš Namibijos.

„Įtariame, kad tai gali būti omikron atmaina, asmuo buvo izoliuotas. Atliekami sekoskaitos tyrimai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė sveikatos ministras Adamas Vojtechas.

Pirmasis atvejis Europos Sąjungoje buvo patvirtintas penktadienį Belgijoje. Ji buvo nustatyta iš užsienio grįžusiam nuo COVID-19 nepasiskiepijusiam asmeniui.

Šeštadienį Vokietijos centrinės Heseno žemės pareigūnai šeštadienį pranešė, kad regione nustatytas pirmas įtariamas užsikrėtimo naujo varianto pandeminiu koronavirusu atvejis.

Jungtinė Karalystė šeštadienį patvirtino pirmuosius šalyje nustatytus du užsikrėtimo omikron varianto koronavirusu atvejus.

Nyderlandų sveikatos apsaugos tarnybos šeštadienį pranešė, kad tarp keleivių, atskridusių dviem lėktuvais iš Pietų Afrikos, nustatytas 61 koronavirusinės infekcijos atvejis.

Šiuo metu aiškinamasi, kokia šių žmonių dalis yra užsikrėtusi naujuoju omikron varianto patogenu.

Pasaulio sveikatos organizacija penktadienį paskelbė, kad neseniai atrasta COVID-19 sukeliančio viruso atmaina B.1.1.529 yra susirūpinimą keliantis variantas ir suteikė jam omikron pavadinimą.

Europos Sąjungos sveikatos apsaugos agentūra penktadienį perspėjo, kad omikron varianto keliama grėsmė Europai yra „didelė arba labai didelė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius