-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekų ministras įsitikinęs, kad politinio prieglobsčio suteikimas Julijos Tymošeko vyrui neturės įtakos abiejų šalių santykiams

Prahoje viliasi, kad sprendimas suteikti politinį prieglobstį Ukrainos premjerės ir opozicijos lyderės Julijos Tymošenko vyrui Oleksandrui nepakenks Ukrainos ir Čekijos santykiams, penktadienį rašo amerikiečių dienraštis „Washington Post“.
Oleksandras Tymošenka
Oleksandras Tymošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Čekijos vidaus reikalų ministras Janas Kubice penktadienį pareiškė manantis, kad sprendimas suteikti politinį prieglobstį  O.Tymošenkai neturės neigiamos įtakos Čekijos ir Ukrainos santykiams“, – rašoma straipsnyje.

Anksčiau buvo pranešta, kad Čekijos vidaus reikalų ministerija suteikė politinį prieglobstį O.Tymošenkai.

2011 metais Čekija suteikė politinį prieglobstį buvusiam Ukrainos ekonomikos ministrui, buvusiam J.Tymošenko vyriausybės nariui Bohdanui Danylyšynui.

Pečioros rajono teismas Kijeve Ukrainos 2004-ųjų Oranžinės revoliucijos lyderę J.Tymošenko 2011-ųjų spalį nuteisė septynerius metus kalėti už piktnaudžiavimą valdžia premjero poste 2009 metais, pasirašant sutartis su Rusija dėl dujų tiekimo.

J.Tymošenko vyras, Oleksandras ir jų duktė Jevhenija, gynė buvusią premjerę „dujų byloje“. 2011-ųjų gruodį duktė Jevhenija Carr pakeitė savo pavardę į Tymošenko. Ji yra ištekėjusi už britų roko muzikanto Seano Carro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius