Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekų turistė po partnerio mirties Naujojoje Zelandijoje išgyveno mėnesį

Čekų turistė buvo rasta atokiame kalnų namelyje Naujojoje Zelandijoje, kur ji visą mėnesį pralaukė pagalbos po to, kai žuvo jos žygio partneris, ketvirtadienį pranešė policija.
Kalnai Naujojoje Zelandijoje
Kalnai Naujojoje Zelandijoje / „Twitter“ nuotr.

Paieškos komanda trečiadienį rado moterį, kai buvo susirūpinta, kad niekas nematė jos ir jos partnerio nuo to laiko, kai jie išsiruošė į 32 kilometrų žygį garsiuoju Routeberno taku.

Kaip sakė inspektorius Olafas Jensenas, policija leidosi į paieškas su sraigtasparniu ir skrisdama palei populiarų turistinį maršrutą šalies pietvakariuose rado moterį gamtosaugos departamento prižiūrėtojo namelyje.

Moteris, kurios tapatybė nenurodoma, sakė, kad jie pradėjo žygį liepos 24 dieną, o po keturių dienų jos partneris nukrito nuo stataus šlaito.

Ji sugebėjo vyrą pasiekti, tačiau, kaip manoma, jis netrukus mirė.

Tuo metu ten smarkiai snigo ir moteris praleido tris naktis be pastogės, kol rado namelį, kuriame buvo maisto, malkų ir dujų. Ten ji ir glaudėsi nuo rugpjūčio pradžios.

„Juos įkalino ekstremalios sąlygos“, – sakė O.Jensenas ir pridūrė, kad sniegas buvo „ypač gilus“ ir net uždengė kelio ženklus.

„Jie pasimetė ir nuklydo nuo kelio“, – pažymėjo inspektorius.

Šalia namelio „moteris nulipdė iš sniego pagalbos ženklus. Ji pajuto palengvėjimą, kai vakar buvo išgelbėta“, – sakė inspektorius.

O.Jensenas taip pat sakė, jog yra „labai neįprasta“, kad kažkas dingtų Naujojoje Zelandijoje ir taip ilgai apie tokį incidentą niekas nepraneštų.

Moteris, kuri, kaip manoma, yra vos peržengusi trečią dešimtį, gydoma nuo nedidelių sužeidimų, nušalimų ir galimos hipotermijos, sakė O.Jensenas.

Routebernas yra pasaulinio garso takas, vedantis per Naujosios Zelandijos Pietų Alpes ir kasmet pritraukiantis tūkstančius turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius