Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CENTCOM: JAV pajėgos smogė keliems taikiniams Sirijoje

JAV atakos sraigtasparniai trečiadienį smogė keliems taikiniams, iš kurių Irano remiami kovotojai raketomis apšaudė amerikiečių karių bazes Sirijoje, pranešė JAV kariuomenės Centrinė vadovybė.
JAV kariai Sirijoje
JAV kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien JAV pajėgos atsakė į raketų atakas dviejuose objektuose Sirijoje ir sunaikino tris transporto priemones bei įrangą, naudotą kai kurioms raketoms paleisti“, – sakoma JAV karines operacijas Artimuosiuose Rytuose prižiūrinčio JAV Centrinio štabo (CENTCOM).

Jame priduriama, kad žuvo 2–3 įtariami Irano remiami kovotojai, siejami su viena iš atakų.

Trečiadienį vakare trys amerikiečiai buvo lengvai sužeisti kelioms raketoms smogus Konoko ir Grin Vilidžo bazėms strategiškai svarbioje Sirijos rytinėje Deir az Zoro provincijoje, besiribojančioje su Iraku.

Šioms bazėms vadovauja kurdų dominuojamos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF), bendradarbiaujančios su Jungtinėmis Valstijomis ir kitomis šalimis, priklausančiomis koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ likučiais.

Antradienį JAV pajėgos smogė kitiems objektams Deir az Zore, kurie, anot Vašingtono, buvo naudojami Irano remiamų kovotojų.

Baltųjų rūmų atstovas Johnas Kirby sakė, kad per šiuos smūgius buvo sunaikinta infrastruktūros, įskaitant šaudmenų sandėlius. Jis pridūrė, kad smūgiai buvo „tiesioginis atsakas“ į rugpjūčio 15-ąją surengtą ataką prieš nedidelį JAV karių kontingentą Sirijoje.

Iranas anksčiau trečiadienį neigė bet kokius ryšius su grupuotėmis, tapusiomis ankstesnę dieną surengtų JAV aviacijos smūgių taikiniais.

Teheranas sako pasiuntęs savo pajėgų į Siriją Damasko prašymu, tačiau jos esą atlieka tik patariamąjį vaidmenį.

Sirijos užsienio reikalų ministerijos pranešime griežtai smerkiamas Jungtinių Valstijų „teroro aktas“ ir teigiama, kad šie smūgiai yra „Sirijos suvereniteto, nepriklausomybės ir teritorinio vientisumo pažeidimas“.

CENTCOM savo ruožtu apibūdino abu smūgius kaip „proporcingą“ ir „sąmoningą“ atsaką. Štabo trečiadienį paskelbtame pranešime sakoma, kad Jungtinės Valstijos nesiekia konflikto su Iranu, bet toliau imsimės priemonių, būtinų mūsų žmonėms apsaugoti ir apginti“.

Jame priduriama, kad žuvo keli įtariami Irano remiami kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius