-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Centrinės Afrikos Respublikoje po paliaubų jau žuvo maždaug 100 žmonių

Per susirėmimus Centrinės Afrikos Respublikoje žuvusių žmonių skaičius išaugo iki maždaug 100, trečiadienį pranešė vietos pareigūnai apie žuvusiuosius praėjus kelioms valandoms po vyriausybės ir sukilėlių grupuočių sudaryto paliaubų susitarimo.
CAR susirėmimai neslūgsta ir paskelbus paliaubas
CAR susirėmimai neslūgsta ir paskelbus paliaubas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis naujas smurto proveržis, per kurį dešimtys žmonių buvo sužeisti, griauna viltis nutraukti nuo 2013 metų šalyje nesiliaujantį konfesinį smurtą tarp buvusių musulmonų judėjimo „Seleka“ sukilėlių ir „antibalakų“ krikščionių savigynos pajėgų.

Susišaudymai prasidėjo ankstų antradienio rytą centriniame Brijos mieste. Iki vidurnakčio (trečiadienio 2 val. Lietuvos laiku) saugumo šaltiniai ir nevyriausybinės organizacijos pranešė, kad per susirėmimus žuvo 40 žmonių ir dar 43 buvo sužeisti.

Remiantis miesto meru Maurice Belikoussou ir parapijos kunigu Gbenai, iki trečiadienio ryto žuvusiųjų skaičius jau siekė maždaug 100.

Susirėmimai prasidėjo parėjus kelioms valandoms po to, kai Bangis, tarpininkaujant vienai katalikų grupei Romoje, susitarė su sukilėlių grupuotėmis dėl nedelsiant nutraukti kovos veiksmus.

Nuo gegužės vidurio Briją ir dar kelis pietryčių miestus – Bangasu, Alindao ir Mobajė – buvo užliejusi smurto banga.

Iki mėnesio pabaigos per kovas žuvo 300 žmonių, 200 buvo sužeisti ir dar 100 tūkst. gyventojų buvo priversti palikti savo namus, nurodė Jungtinių Tautų humanitarinė tarnyba OCHA.

Tik Brijoje dėl smurto savo namus paliko daugiau nei 40 tūkst. žmonių, skelbia JT tarnyba. Po antradienio susirėmimų šis skaičius turėjo dar labiau išaugti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius