Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ch. Hagelis: JAV spec. pajėgoms Jemene vaduojant žurnalistą, teroristai jį nužudė

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis šeštadienį patvirtino, kad amerikiečių žurnalistą Luke'ą Somersą nužudė kovotojai per operaciją, kuria siekta išvaduoti jį iš „al Qaeda“ pagrobėjų Jemene.
Luke'as Somersas
Luke'as Somersas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„JAV specialiųjų operacijų pajėgos įvykdė Jemene misiją, kuria siekta išvaduoti JAV pilietį Luke'ą Somersą ir kitus užsieniečius, kuriuos įkaitais laikė „al Qaeda“ Arabijos pusiasalyje (AQAP) teroristai“, – sakoma Ch.Hagelio pareiškime, paskelbtame per vizitą Kabule.

Abu, poną Somersą ir kitą įkaitą, kuris nėra JAV pilietis, nužudė AQAP teroristai per minėtą operaciją.

„Abu, poną Somersą ir kitą įkaitą, kuris nėra JAV pilietis, nužudė AQAP teroristai per minėtą operaciją“, – nurodoma pranešime.

Ch.Hagelis pridūrė, kad ta operacija buvo surengta penktadienį, atsiradus „įtikinamų priežasčių manyti, kad pono Somerso gyvybei gresia tiesioginis pavojus“.

„Keli AQAP teroristai, laikę nelaisvėje įkaitus, buvo nukauti per šią misiją“, – pažymėjo Pentagono vadovas.

„Gelbėjimo operacija buvo surengta vidurio Jemene ir buvo įvykdyta bendradarbiaujant su Jemeno vyriausybe, – nurodė jis. – Vakarykštė misija yra priminimas apie nemąžtantį Amerikos įsipareigojimą užtikrinti savo piliečių saugumą – kad ir kur pasaulyje jie būtų.“

„Giriu karius, kurie dalyvavo šioje pavojingoje misijoje“, – pridūrė Ch.Hagelis.

VIDEO: Pagrobto Luke'o Somerso vaizdo įrašas

Antrasis įkaitas – PAR pilietis

Derybose dėl įkaitų paleidimo dalyvavusi viena labdaringa organizacija nurodė, kad antrasis žuvęs įkaitas buvo Pietų Afrikos Respublikos pilietis Pierre'as Korkie. Organizacija pridūrė, kad jau buvo pasiekusi susitarimą, jog tas įkaitas būtų paleistas.

„Su liūdesiu priėmėme žinią, kad Pierre'as buvo nužudytas per Amerikos specialiųjų pajėgų mėginimą šiandien paryčiais išvaduoti įkaitus Jemene“, – paskelbė organizacija „Gift of the Givers“ („Duodančiųjų dovana“).

Jos pranešime sakoma, kad P.Korkie žmonos „Yolande ir jos šeimos psichologinę ir emocinę traumą dar labiau padidins žinojimas, kad Pierre'ą rytoj „al Qaeda“ turėjo paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius