Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chabarovsko krašte dingo naikintuvas „Su-27“, toks pat kaip nukritęs Šakių rajone

Rusijos karinių oro pajėgų (KOP) naikintuvas „Su-27“ dingo iš radarų ekrano Chabarovsko krašte, pranešė šaltinis iš Tolimųjų Rytų karinės apygardos.
Naikintuvas Su-27
Naikintuvas „Su-27“ / „Scanpix“ nuotr.

Netrukus pranešta, kad sausio 14 dieną iš radarų ekranų dingęs „Su-27“ nukrito prie Pobedos gyvenvietės, esančios netoli Komsomolsko, prie Amūro miesto, tačiau Rusijos gynybos ministerija paneigė kai kurių žiniasklaidos priemonių pranešimus, kad rasta naikintuvo „Su-27“ sudužimo vieta.

„Šiandien 17 valandą lėktuvo „Su-27“ paieškos buvo tęsiamos“, – ketvirtadienį agentūrai sakė Gynybos ministerijos atstovas pulkininkas Aleksejus Kuznecovas.

Jis nurodė, kad gynybos ministro Anatolijaus Serdiukovo sprendimu į Dzemgų (Komsomolskas prie Amūro) aerodromą nusiųsta speciali komisija, ji ieško dingusio naikintuvo.

„Su-27“ ketvirtadienį išnyko iš radarų ekranų, atlikdamas planinį skrydį iš Dzemgų aerodromo. Teigiama, kad lėktuvas dingo 30 km nuo aerodromo. Gelbėtojams dingusio naikintuvo padeda ieškoti lėktuvai „An-12“, „An-26“ ir du sraigtasparniai „Mi-8“.

„Su-27“ – Rusijos plačios paskirties naikintuvas, suprojektuotas ir įgyvendintas Suchoi konstruktorių biure. Pirmąkart „Su-27“ prototipas pakilo į orą 1977-aisiais, o 1984 metais lėktuvai pradėti naudoti Rusijos KOP. Šiuo metu tai vienas pagrindinių Rusijos KOP lėktuvų, jo modifikacijos naudojamos NVS, Kinijos, Vietnamo ir kitų šalių KOP.

Per pastaruosius penkerius metus įvyko trys avarijos, susijusios su Rusijos lėktuvais „Su-27“.

2005 metų rugsėjo 15 dieną nukrypęs nuo kurso ir įskridęs į Lietuvos teritoriją Šakių rajone sudužo Rusijos naikintuvas „Su-27“. Lakūnui pavyko išsigelbėti, vietos gyventojai nenukentėjo.

2008 metų liepos 29 dieną į šiaurę nuo Usurijsko, Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, sudužus „Su-27“ žuvo vienas iš dviejų lakūnų.

2009 metų rugpjūčio 16 dieną, rengiant parodomųjų skrydžių repeticiją prieš kitą savaitę vyksiantį aviacijos saloną MAKS-2009, Pamaskvyje ore susidūrė du naikintuvai „Su-27“.

Tada vienas lėktuvų nukrito į sodų bendrijos teritoriją netoli Belozerichos kaimo. Krintančios lėktuvo nuolaužos visiškai sugriovė keturis vasarnamius.

Antrasis lėktuvas nukrito lauke šalia Tiažino kaimo. Tada žuvo žinomiausios šalies pilotažo grupės „Russkije vitiazi“ vadas Igoris Tkačenka, dviem jo kolegoms pavyko išsigelbėti.

Per katastrofą nukentėjo trys Pamaskvio gyventojai. Viena moteris nuo apdegimų mirė ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius