-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV policija ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis vaikė protestuotojus Fergusone

Fergusono mieste, Misūrio valstijoje, ketvirtadienio naktį protestuotojai vėl susirėmė su policija ir greitojo reagavimo būrio pareigūnais. Policininkai panaudojo dūmines bombas, ašarines dujas ir gumines kulkas, kad išskirstytų minią, kuri susirinko dėl 18-mečio beginklio juodaodžio mirties nuo policijos kulkų. Du reporteriai buvo netikėtai suimti vien dėl to, kad filmavo pareigūnus.
Protestai Fergusone
Protestai Fergusone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neramumai Fergusone prasidėjo po to, kai šeštadienio popietę policija nušovė 18-metį Michaelį Browną. Vietos gyventojai reikalauja išsamaus ir skaidraus tyrimo, kodėl policijos pareigūnas paleido kelis šūvius į neginkluotą jaunuolį. Taip pat reikalaujama, kad būtų atskleista šio policininko tapatybė.

M.Browno mirties aplinkybes ėmė tirti ir Federalinis tyrimų biuras. Anot policijos, pareigūnas į M.Browną iššovė kilusių muštynių metu. Liudininkai tvirtina, kad kulkos paleistos tada, kai M.Brownas buvo iškėlęs rankas į viršų.

Trečiadienio vakarą buvo trumpam sulaikyti „The Huffington Post“ ir „The Washington Post“ žurnalistai, kurie atvyko į miestą nušviesti neramumų. Policijos pareigūnai juos sulaikė, kai jie juos ėmė filmuoti greitojo maisto užkandinėje. Netrukus jie buvo paleisti, tačiau dėl šio incidento policija susilaukė dar daugiau kritikos dėl savo veiksmų Fergusone.

VIDEO: Žurnalistai bėga nuo ašarinių dujų

„ABC News“ žurnalistas mieste praneša, kad atrodo, jog policija yra pasiryžusi atlaisvinti gatves bet kokiomis priemonėmis. Policijos departamentas yra gausiai kritikuojamas dėl pernelyg griežto ginkluotų policininkų atsako į protestuotojus.

Fergusono policijos vadovas Tomas Jacksonas gynė sprendimą panaudoti gumines kulkas ir ašarines dujas – pasak jo, nė vienas protestuotojas nebuvo rimtai sužeistas, o policija turėjo imtis šių priemonių, nes mieste prasidėjo plėšikavimas ir parduotuvių siaubimas.

Jis taip pat teigė, kad policija teisi ir dėl riaušių malšinimo aprangos, kurią vilki pareigūnai. Pasak T.Jacksono, visoje šalyje tai naudojama vis dažniau, nes protestuotojų turimi ginklai yra vis pavojingesni. JAV žiniasklaida pranešė, kad Fergusone keletas protestuotojų į policininkus paleido Molotovo kokteilių.

VIDEO: Ašarinės dujos Fergusone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius